Tovorni promet - novice

 • 27.10.2015 Francoski dan na Slovenskih železnicah

  Izpostava francoske agencije Business France, komercialni oddelek Francoskega veleposlaništva v Ljubljani, in Slovenske železnice, so 22. oktobra organizirali “Francoski dan na Slovenskih železnicah”. Šlo je za srečanje med Slovenskimi železnicami in francoskimi podjetji s področja železniške industrije in prometa. Namen srečanja je bil tudi krepitev sodelovanja med državama.

   Francoski dan na Slovenskih železnicah

  Prisotne je najprej nagovoril nj. eksc. Pierre-François Mourier, veleposlanik Francije v Sloveniji. Po uvodnih nagovorih francoskega veleposlanika in direktorja Prometnega instituta Ljubljana Petra Verliča, ki je zbranim tudi na kratko predstavil skupino SŽ, so sledile predstavitve posameznih podjetij. Predstavniki podjetij Alstom Transport, Borflex, FBM, Colas Rail, Forgex Raguet, Siema Applications in YouTransactor so družbam v skupini SŽ predstavili svoje strokovno znanje in kompetence. Predstavitvam so sledili razgovori na individualni ravni. 

  Pierre-François Mourier, veleposlanik Francije v Sloveniji, v pogovoru z dr. Petrom Verličem, direktorjem Prometnega instituta

  Pierre-François Mourier, veleposlanik Francije v Sloveniji, v pogovoru z dr. Petrom Verličem, direktorjem Prometnega instituta 

  Po vzpostavitvi prvih stikov med zainteresiranimi stranmi je sledil neformalen del srečanja, v okviru katerega so tuji gostje obiskali sedež družbe SŽ-Vleka in tehnika, kjer so si ogledali delavnice za popravilo in vzdrževanje železniških vozil.

  Več...
 • 26.10.2015 SŽ-Tovorni promet na svetovni razstavi

  V ponedeljek, 26. oktobra, je v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu potekala predstavitev slovenske logistične ponudbe z 11-člansko delegacijo predstavnikov logističnih podjetij. Posebna gostja dogodka je bila evropska komisarka za transport Violeta Bulc.

  Na predstavitvi je bila poudarjena geostrateška lega Slovenije, ki je odlična logistična vstopna točka za trge osrednje in jugovzhodne Evrope ter trge zahodnih balkanskih držav. Slovenija ima odlične infrastrukturne povezave z vsemi pomembnimi ekonomskimi središči na sosednih trgih, ki so dosegljivi po cesti ali železnici v manj kot enem dnevu.

  Dogodka se je udeležila tudi direktorica SŽ-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, ki je predstavila podjetje in storitve, s katerimi je SŽ-Tovorni promet pomemben člen slovenske logistične platforme.

  Direktorica SŽ-Tovorni promet, mag. Melita Rozman Dacar, generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes, komisarka za transport Violeta Bulc in direktor Adria Kombi, Rok Svetek (z leve).

  Več...
 • 23.10.2015 Sklep Vlade Republike Slovenije o prednostnih prevoznih storitvah
 • 21.10.2015 Ovire v prometu zaradi večjih gradbenih del v prihodnjih mesecih
 • 15.10.2015 Avstrijski dan v Kopru