Sledenje pošiljkam

Če želite imeti nenehen stik z vašo pošiljko ali vagonom (ne le ob predaji v prevoz in prevzemu), lahko uporabite storitev sledenja pošiljkam.

Če ste pošiljatelj, prejemnik ali pogodbeni partner pri prevozu posamezne pošiljke, lahko v vsakem trenutku ugotavljate, kje je vaša pošiljka in kaj se z njo dogaja - ali je pošiljka na mejni postaji, medpotni postaji, na carinjenju, ali je uvrščena v vlak …

Sledili pa boste lahko tudi praznim vagonom, seveda če imate svoje lastne vagone ali najete vagone, ki so uvrščeni v vozni park Slovenskih železnic. Prav tako pa lahko svoje vagone spremljajo tisti lastniki vagonov, ki imajo vagone uvrščene v vagonski park katere druge države. V tem primeru morajo uporabniki upoštevati določila Priročnika o zagotavljanju podatkov o vagonih za potrebe spremljanja preko portala e-Tovorni promet.

Sledili pa boste lahko tudi praznim vagonom, seveda če imate svoje lastne vagone ali najete vagone, le da so uvrščeni v vozni park Slovenskih železnic.

Sledenje pošiljkam v tujini

V primeru, ko imate svoj vagon uvrščen v naš vagonski park, lahko sledite vagonom, ko se nahajajo tudi na območju drugih držav. V kolikor pa vam je poznan podatek o številki vagona in o številki prevoznega dokumenta, pa ste upravičeni tudi za dostop do podatkov o pošiljki (lokacija, status in podatki o gibanju pošiljke).

Za zagotovitev možnosti spremljanja vagonov in pošiljk v tujini Slovenske železnice sodelujejo v mednarodnem projektu, kjer prevozniki zagotavljajo dogovorjene podatke. Sicer je projekt v razvojni fazi, kjer je sicer mogoče pričakovati občasne motnje. Podatki so informativnega značaja in so na razpolago 15 dni.

Podrobnosti o kriterijih za dostop, vsebini dosegljivih podatkov, načinih dostopa in drugih lastnostih so razložene v Splošnih pogojih za dostop do podatkov o vagonu in pošiljki.