Kaj je e-tovorni promet

Z e-Tovornim prometom vam Slovenske železnice ponujamo možnost neposrednega dostopa do našega informacijskega sistema. Ponujamo vam več storitev.

E-povpraševanje omogoča posredovanje povpraševanja o možnostih prevoza v elektronski obliki. Aplikacija omogoča kontroliran zajem splošnih kontaktnih podatkov ter podrobnih podatkov o bodoči pošiljki. Dostopna je vsem, saj ni uvrščena znotraj portala e-tovorni promet. Več informacij o delovanju aplikacije je na razpolago na naslednji povezavi. Ostali načini posredovanja povpraševanja bodo ostali še naprej v uporabi.

Ponujamo vam tudi e-naročanje vagonov za nakladanje tovora na tovornih postajah na območju Slovenskih železnic. Z e-naročilom vagonov lahko vagon naročite kadar koli, preverite čas oddaje naročila ali prekličete naročilo. E-naročanje vagonov omogoča tudi pregled stanja naročila po postajah.

Naslednja storitev je sledenje pošiljk ali vagonov v času, ko sta pošiljka ali vagon v Sloveniji, prav tako pa lahko sledite vagonom (pošiljkam), ko so trenutno v tujini (Avstrija, Italija, Francija, Nemčija, Nizozemska, Madžarska, Slovaška). Poleg informacij, ki so na tovornem listu, vam ponujamo še nekatere dodatne informacije, kot so lokacija (kje je trenutno vagon/pošiljka) in status pošiljke (ali je vagon naložen ali je na tehnični postaji …). Podatki so dostopni v realnem času – vsak dogodek je takoj zapisan v informacijskem sistemu.

Na razpolago so tudi arhivski podatki o pošiljkah. Ogledate si lahko vse pošiljke, ki so bile za vas prepeljane v preteklem dnevu. Podatki so na razpolago za zadnje tri mesece.

Naslednja je storitev dostopa do specifikacije k fakturi v elektronski obliki. Vsebuje analitične podatke o pošiljkah, ki smo vam jih prepeljali in zanje izstavili račun.

Registrirani uporabniki portala e-Tovorni promet se lahko z geslom in uporabniškim imenom prijavijo v informacijski sistem. Še neregistrirane uporabnike pa prosimo, da izpolnijo prijavnico za dodelitev gesla in uporabniškega imena. Odgovor vam bomo posredovali po pošti. Ob posredovanju prijavnice soglašate tudi s Splošnimi pogoji za dostop do podatkov.

Če vam objavljene dokumentacije ne zadoščajo, lahko vprašanja o tehničnih lastnostih pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vprašanja o vsebini dosegljivih podatkov, načinu dostopa (geslo in uporabniško ime) pa prosimo pošljite na kontaktno osebo.

Na obeh naslovih pa pričakujemo tudi vaše pripombe, pobude in ne nazadnje tudi pohvale.