21.06.2019

Uspešno na prireditvi Transport Logistic

SŽ-Tovorni promet se je med 4. in 7. junijem udeležil razstave Transport Logistic, ki je potekala v Münchnu. Letošnji Transport Logistic je ponovno postregel z rekordnim številom razstavljalcev in obiskovalcev in tako potrdil svojo vlogo največje evropske prireditve s področja transporta in logistike. V bavarski prestolnici se je zbralo kar 2.374 razstavljalcev iz 63 državah ter okrog 64.000 obiskovalcev iz kar 125 držav.

Svojo široko paleto storitev, ukrojenih po meri individualnih kupcev, smo predstavili na skupnem razstavnem prostoru s sestrskim podjetjem SŽ-Vleka in tehnika. Izdelke iz invalidskih delavnic je predstavilo podjetje SŽ-ŽIP, na skupnem razstavnem prostoru pa so potekali tudi sestanki družbe Fersped.

 

Na razstavi, ki poteka vsaki dve leti, je sodelovala velika večina podjetij, s katerimi imajo v SŽ-Tovornem prometu že neposredne poslovne odnose pa tudi potencialni novi kupci naših storitev. V štirih dneh so naši predstavniki opravili kar 93 poslovnih razgovorov z vsemi ključnimi poslovnimi partnerji in obstoječimi ter potencialnimi novimi kupci. Sodelovanje na prireditvi Transport Logistic je bilo tako odlična priložnost za negovanje partnerskih odnosov in dogovore o poslovnem sodelovanju z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji v prihodnjih letih.

 

Glavni vsebinski poudarek našega sodelovanja je bil na promoviranju celovitih prevoznih in logističnih storitev ne le v Sloveniji, temveč v širši regiji, kjer SŽ-Tovorni promet vse bolj prevzema vlogo regionalnega integratorja in pobudnika razvoja novih produktov. Zato smo v posebni reviji, izdani posebej za prireditev, in v drugih tiskanih materialih predstavili naše storitve z lastno vleko v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem ter naše storitve, ki jih z dolgoletnimi poslovnimi partnerji ponujamo na drugih ključnih trgih v regiji.

 

Hkrati smo napovedali tudi poenostavitev poslovanja z uvedbo elektronskega tovornega lista. Ta bo v naslednjih mesecih pomembno razširil paleto naših storitev elektronskega poslovanja. Elektronski tovorni list poskusno že uporabljamo pri poslovanju z nekaterimi našimi ključnimi kupci in partnerji. Kupcem bo omogočil enostavno, preprosto in stroškovno učinkovito izpolnjevanje vseh potrebnih podatkov tovornega lista in s tem hitrejše ter bolj učinkovite delovne procese.

V sredo, 5. junija, smo Slovenske železnice, d.o.o. in SŽ-Tovorni promet, d.o.o. z družbo nemških železnic DB Cargo podpisali pismo o nameri. Njegov namen je poglobitev sodelovanja na področju transportnih in logističnih storitev, raziskav in razvoja ter na področju izobraževanja izvršilnega osebja za delo na nemškem trgu v Izobraževalnem centru Slovenskih železnic. Podjetji bosta med drugim sodelovali pri oblikovanju novih prodajnih produktov v določenih blagovnih segmentih, izmenjavi informacij in znanja ter oblikovanju celovitih logističnih storitev. S sporazumom pa se podjetji zavezujeta tesneje sodelovati tudi pri izobraževanju, raziskavah in razvoju na transportnem področju.

 

Tudi letos smo poskrbeli, da je bila naša predstavitev izvirna. V sodelovanju s Kmetijsko šolo Grm Novo mesto smo našim poslovnim partnerjem podarili sadiko najstarejše vinske trte sorte žametovka, ki simbolizira dolgoživost, ter netresk v deblu – rastlino s številnimi zdravilnimi lastnostmi. S tem smo želeli poudariti našo zavezanost naravi. Obenem sta bili darili simbol našega prizadevanja za nadaljnjo rast sodelovanja z našimi poslovnimi partnerji, ki jim bomo tudi v prihodnje ponujali kakovostne storitve, oblikovane v skladu z njihovimi potrebami.

 

Veliko pozornosti obiskovalcev razstavnega prostora je pritegnil izvirni promocijski film, ki smo ga pripravili skupaj z akrobatsko skupino Dunking Devils in tudi na ta način dokazali, da se ne ustrašimo izzivov in znamo pogledati izven okvirjev.

 

Promocijski film SŽ-Tovornega prometa

Promocijska revija SŽ-Tovornega prometa

 

Na našem razstavnem prostoru je v štirih dneh razstave potekalo več kot 90 poslovnih sestankov.

Razstavni prostor Slovenskih železnic je obiskal tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.