15.05.2017

Udeležba prireditvi Transport Logistic kot osnova za nadaljnjo rast

SŽ-Tovorni promet se je med 9. in 12. majem udeležil razstave Transport Logistic, ki je potekala v Münchnu. Gre za največjo evropsko prireditev s področja transporta in logistike. Svojo široko paleto storitev, ukrojenih po meri individualnih kupcev, so predstavili na skupnem razstavnem prostoru s podjetjem SŽ VIT. S sodelovanjem na prireditvi Transport Logistic se je podjetje pridružilo več kot 2.000 razstavljavcem iz 62 držav, ki so se predstavili na osrednji razstavi s področja transporta in logistike. Razstavo si je ogledalo več kot 60.000 obiskovalcev iz 120 držav.

Svoje prednosti so predstavili obstoječim in novim kupcem, ki jim podjetje ponuja celovite logistične rešitve v sodelovanju z dolgoletnimi strateškimi partnerji in z lastno vleko. Podjetje se je predstavljalo pod sloganom Povezujemo Evropo, ki kaže na vse bolj poudarjeno mednarodno usmerjenost in na krepitev prisotnosti v širši regiji. Podjetje že ponuja prevoze z lastno vleko ne le v Sloveniji, temveč tudi v Avstriji in na Hrvaškem in se uveljavlja kot kakovosten in konkurenčen regionalni prevoznik in operater.

Na razstavi so sodelovali vsi partnerji in konkurenti SŽ-Tovornega prometa ter velika večina podjetij, s katerimi imajo Slovenske železnice že neposredne poslovne odnose, pa tudi novi potencialni kupci storitev. V štirih dneh sejma so predstavniki podjetja opravili več kot 90 poslovnih razgovorov z vsemi ključnimi poslovnimi partnerji in obstoječimi ter potencialnimi novimi kupci. Tema sestankov so bile predvsem različne oblike poslovnega sodelovanja v prihodnje ter predstavitev prednosti celovitih logističnih storitev, ki jih ponuja SŽ-Tovorni promet. Podpisanih je bilo več strateških dogovorov in pogodb o sodelovanju v prihodnje s ključnimi kupci in poslovnimi partnerji.

Direktorica Ž-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, je prestavitev podjetja na prireditvi Transport logistic v Münchnu ocenila kot zelo uspešno. "Predstavili smo prednosti celovitih storitev, ki jih lahko ponudimo podjetja skupine Slovenske železnice.
Delovali smo poudarjeno tržno in vsa naša prizadevanja usmerjali v pridobivanje novih poslov in izboljšanje obstoječih poslov. Vse štiri dni razstave so potekali številni sestanki in razgovori. Večino časa se je na našem razstavnem prostoru dobesedno trlo obiskovalcev. To nas utrjuje v prepričanju, da so Slovenske železnice zaupanja vreden poslovni partner in se bo sodelovanje s ključnimi partnerji in kupci v prihodnje še povečalo. Predstavljali smo novosti v naši ponudbi, predvsem naše nove produkte v mednarodnem prometu. Udeležba na prireditvi je bila tudi priložnost, da naše kupce povprašamo, kako so zadovoljni z našimi storitvami, in posledično še izboljšamo našo ponudbo. Obenem smo se srečali z vsemi našimi največjimi poslovnimi partnerji ter marsikje naredili korak naprej pri našem sodelovanju v prihodnje. Naš razstavni prostor so obiskali direktorji tako rekoč vseh največjih evropskih železnic. Pridobili smo številne koristne informacije o razmerah na trgu in o potencialu za širjenje naših storitev ter tudi o aktivnostih drugih ponudnikov železniških storitev. Položaj na trgu je vse težji, zato bomo morali biti še aktivnejši in vsak dan prisotni na tujih trgih. Zlasti sem vesela, ker smo v Münchnu podpisali več strateških dogovorov o izboljšanju naših proizvodnih aktivnosti in več komercialnih pogodb za daljše obdobje."

Dodala je še, da sodelovanje na Transport logistic ni bilo le enkraten dogodek, saj se razgovori o novih poslih in oblikah sodelovanja nadaljujejo in bodo učinki vidni šele v prihodnjih mesecih.

"Poudariti moram tudi, da je bila naša letošnja predstavitev sveža in izvirna in je na razstavni prostor Slovenskih železnic pritegnila tudi številne naključne obiskovalce. V sodelovanju s Kmetijsko šolo Grm Novo mesto smo našim poslovnim partnerjem podarili sadiko lipe, ki je simbol Slovenstva in obenem tudi govori o naši zavezi varovanju našega naravnega okolja. Predstavitveni film pa smo pripravili skupaj z akrobatsko skupino Dunking Devils in tudi na ta način dokazali, da so podjetja skupine Slovenske železnice sodobna, dinamična in drugačna od konkurence," je še povedala direktorica SŽ-Tovornega prometa.

 

 

Na zelo dobro obiskanem razstavnem prostoru se je v štirih dneh zvrstilo več kot 90 sestankov z vsemi najpomembnejšimi poslovnimi partnerji ter z obstoječimi in potencialnimi kupci.

 

Zadovoljstvo ob podpisu pogodbe s podjetjem Rail Cargo Logistics za nadaljnje prevoze za enega ključnih kupcev - avstrijsko železarsko podjetje Voestalpine.

 

Direktorica SŽ-Tovorni promet, mag. Melita Rozman Dacar, in generalni direktor Innofreighta Peter Wanek-Pusset sta podpisala pismo o nameri o nadaljnjem sodelovanju na področju zagotavljanja najsodobnejših vagonov za ključne kupce.