13.05.2015

SŽ-Tovorni promet uspešno na prireditvi Transport logistic

V petek, 8. maja, se je v Münchnu končala osrednja evropska prireditev s področja transporta in logistike –Transport Logistic. Že 15. prireditev je združila 2.050 razstavljavcev z vsega sveta. Med njimi so bile tudi Slovenske železnice. Štiridnevne razstave, ki združuje vse, ki v svetu logistike in transporta kaj pomenijo, sta se udeležila SŽ-Tovorni promet in SŽ-VIT.

undefined
Razstavni prostor SŽ-Tovornega prometa je pritegnil številne obiskovalce, vse dni sejma pa so na njem potekali vnaprej dogovorjeni sestanki z najpomembnejšimi sedanjimi in potencialnimi kupci ter poslovnimi partnerji.

Za SŽ-Tovorni promet je sodelovanje na Transport logistic nepogrešljivo, saj je podjetje poudarjeno usmerjeno na mednarodne trge. Kar 92 odstotkov tovora je bila tako lani prepeljanega v mednarodnem prometu.

SŽ-Tovorni promet je leto 2014 končal uspešno, kljub zelo velikim težavam pri zagotavljanju kakovosti storitev zaradi številnih infrastrukturnih omejitev. V Münchnu je tovorni promet Slovenskih železnic predstavljal svojo široko paleto storitev v klasičnem in v kombiniranem prometu ter prevoz malih pošiljk. Velik poudarek je bil dan novim produktom, ki so del dejavnega pospeševanja prodaje. Gre za vlak Breza med Češko in Slovenijo, vlak Zahony, ki bo kucem ponudil kakovostno storitev med Italijo, Slovenijo, Ukrajino in Rusijo, ter vlak Sava Express, ki povezuje Slovenijo in Srbijo. Z njim si bodo letos, kljub ne najboljšemu položaju na transportnem trgu, prizadevali doseči še boljše rezultate kot lani.

undefined
Direktorica SŽ-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, na enem od številnih sestankov.

Opazen del predstavitve SŽ-Tovornega prometa je bil namenjen skrbi za okolje. Lanski žled je uničil veliko gozdnih površin, še vedno pa povzroča velike težave v železniškem prometu. SŽ-Tovorni promet bo svojo zavezo k skrbi za okolje dokazal tako, da za vsaki 100 na novo prepeljanih dreves posadil drevo, k sodelovanju pa bodo povabili tudi svoje poslovne partnerje.

undefined
SŽ-Tovorni promet je na osrednji evropski prireditvi s področja transporta in logistike predstavljal številne nove produkte, velik poudarek pa je dal tudi svoji zavezanosti k skrbi za okolje.