05.05.2020

SŽ-Tovorni promet prejemnik certifikata zlate bonitetne odličnosti

SŽ-Tovorni promet je aprila prejel certifikat zlate bonitetne odličnosti, ki ga podeljuje uveljavljeno mednarodno podjetje Bisnode, ki deluje v 17 evropskih državah.

Zlata boniteta odličnosti je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

Zlata boniteta odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Zlata boniteta odličnosti dokazuje, da je SŽ-Tovorni promet najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.

Podjetja z zlato boniteto odličnostjo poslujejo z nadpovprečnimi rezultati ter izpolnjujejo stroge kriterije za doseganje izredno nizke verjetnosti za nastanek negativnih dogodkov v prihodnjih dvanajstih mesecih.

Direktorica SŽ-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, je ob prejemu certifikata povedala, da je za SŽ-Tovorni promet doseganje standardov bonitetne odličnosti potrdilo dobrega dela na visoko konkurenčnem evropskem trgu. »Certifikat zlate bonitetne odličnosti razumemo kot potrditev naše strategije – nenehne usmerjenosti k našim kupcem, ob korektnem odnosu do dobaviteljev ter ob skrbi za zaposlene in za stabilnost podjetja. Obenem je za nas to obveza, da bomo tudi v prihodnje skrbeli za razvoj našega podjetja kot zanesljivega poslovnega partnerja in zaposlovalca,« je še povedala. Ob tem je poudarila, da bo SŽ-Tovorni promet tudi v prihodnje razvijal svoje celovite logistične storitve na ključnih trgih v regiji ter utrjeval svojo vlogo pomembnega regionalnega operaterja v železniškem tovornem prometu.