26.10.2015

SŽ-Tovorni promet na svetovni razstavi

V ponedeljek, 26. oktobra, je v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu potekala predstavitev slovenske logistične ponudbe z 11-člansko delegacijo predstavnikov logističnih podjetij. Posebna gostja dogodka je bila evropska komisarka za transport Violeta Bulc.

Na predstavitvi je bila poudarjena geostrateška lega Slovenije, ki je odlična logistična vstopna točka za trge osrednje in jugovzhodne Evrope ter trge zahodnih balkanskih držav. Slovenija ima odlične infrastrukturne povezave z vsemi pomembnimi ekonomskimi središči na sosednih trgih, ki so dosegljivi po cesti ali železnici v manj kot enem dnevu.

Dogodka se je udeležila tudi direktorica SŽ-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, ki je predstavila podjetje in storitve, s katerimi je SŽ-Tovorni promet pomemben člen slovenske logistične platforme.

Direktorica SŽ-Tovorni promet, mag. Melita Rozman Dacar, generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes, komisarka za transport Violeta Bulc in direktor Adria Kombi, Rok Svetek (z leve).