17.09.2018

SŽ-Tovorni promet prevzel stoti Inno vagon

V podjetju SŽ-Tovorni promet pričakovanja naših poslovnih partnerjev postavljamo na prvo mesto, saj so zanesljive in kakovostne prevozne storitve nepogrešljiv del njihovega poslovanja. Zato tudi posodabljamo naš vozni park tovornih vagonov.

V petek, 14. septembra, smo prevzeli že stoti vagon z inovativnim sistemom RockTainer. Gre za univerzalne vagone, ki z različnimi nadgradnjami omogočajo prevoz različnih vrst tovora. Novi vagoni, na katerih so nameščeni kontejnerji za prevoz razsutega tovora, prinašajo višjo kakovost prevozov. Razkladanje tovora se z njimi opravi bistveno hitreje kot doslej. En vagon Sggrrs, na katerem sta 2 kontejnerja, ima večjo nosilnost kot 2 do sedaj uporabljana Tadds vagona. Njihova uporaba pomeni večjo neto težo vlakov, boljšo izkoriščenost opreme, manj vlakov za prevoz enake količine tovora in manj premikov vagonov v Luki Koper ter pri kupcih. To bo SŽ-Tovornemu prometu omogočilo hitrejše prilagajanje na zahteve trga in povečanje konkurenčnosti.

Prisotne na slovesnosti, ki je potekala na ljubljanskem kontejnerskem terminalu, so nagovorili svetovalec generalnega direktorja Slovenskih železnic, mag. Milan Jelenc, direktorica SŽ-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, in direktor podjetja Innofreight, ki je razvilo koncept RockTainer, Peter Wanek-Pusset. Poudarili so pomen dobrega sodelovanja med Slovenskimi železnicami in Innofreightom, katerega rezultat je tudi sistem novih vagonov, ki bodo v uporabi v SŽ-Tovornem prometu.

Za inovativen prikaz uporabe novih vagonov je poskrbel nastop akrobatske skupine Dunking Devils, ki so navdušili prisotne.