02.08.2011

Stavka v Luki Koper - informacija o stanju in ukrepih v železniškem tovornem prometu SŽ - 2. avgust 2011

Ljubljana, 2. avgusta 2011, 12:00 - Čeprav stavka v Luki Koper poteka že peti dan, se razmere v železniškem tovornem prometu niso poslabšale. Izvedli smo namreč vrsto ukrepov in se sproti usklajevali z uporabniki naših storitev. V klasičnem železniškem prometu je bilo včeraj razloženih in naloženih 315 vagonov. Nekateri terminali v Luki Koper poslujejo ves dan, nastajajo pa zamude pri odpravi oziroma sprejemu.
Večje težave nastajajo v kombiniranem železniškem prometu, saj na omrežju Slovenskih železnic na sprejem v Luko Koper trenutno čaka šestnajst kontejnerskih vlakov. Včeraj so bili na kontejnerskem terminalu Luke Koper naloženi oziroma razloženi trije kontejnerski vlaki.

Slovenske železnice si prizadevamo čim bolj prispevati k obvladovanju razmer. Tako pošiljke, namenjene v Luko Koper, začasno zadržujemo na vmesnih postajah, da se ne bi koprsko pristanišče in železniška postaja Koper preveč zapolnila. Drugače bi namreč ne bi bilo mogoče odvažati kritičnega tovora. S strankami usklajujemo odvoz in dovoz vagonskih pošiljk ter si prizadevamo, da bi bil najprej prepeljan tovor, ki stoji že dlje časa.

Pošiljatelje pozivamo, da vse morebitne spremembe navodil o tem, kako naprej ravnati s pošiljkami, ki so bile odpravljene in ki so v Sloveniji, ter vse poznejše odredbe in navodila čim prej posredujejo Servisnemu centru Slovenskih železnic.

Glede na razpoložljive informacije ni mogoče napovedati nadaljnjega poteka in trajanja stavke, zato vas bomo o spremembah sproti obveščali.

Vse uporabnike prosimo za razumevanje.

Več informacij:

Servisni center SŽ
Tel:386 1 29 13 200
386 1 29 13 201
Faks: 386 1 29 12 812
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


Izdajatelj:

Slovenske železnice, d.o.o.
Tovorni promet
Kolodvorska ulica 11
1506 Ljubljana