05.06.2017

Spektakel na akrobatskem tovornem vlaku

Ni še minilo leto od vsem poznanega videa akrobatskega zabijanja na premikajočem se vlaku, ko so Dunking Devils in Slovenske železnice spet osupnili Slovenijo. Tokrat so v sodelovanju s SŽ - Tovornim prometom in ekipo Urban Roof sestavili 170 metrov dolg akrobatski vlak s trampolini, skakalnicami za BMX, rusko gugalnico in celo bazenom!

 

Njihov najbolj nor video do zdaj so posneli kot promocijo SŽ - Tovornega prometa na največji evropski prireditvi s področja logistike v Münchnu ter v počastitev vseh slovenskih železničarjev in njihovih družin. V dogovoru s svetovno znanim portalom People Are Awesome je video ugledal luč sveta prav danes 2. junija, na dan Slovenskih železnic, v spomin prihoda prvega vlaka na slovenska tla leta 1846.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils: “Po lanskem posnetku zabjanja po Bohinjski Progi je bilo dvigniti nivo še eno stopničko višje res pravi izziv! Prepričan sem, da bi nam drugi železniški prevozniki ob ideji “Na vlak bomo postavili skakalnico za BMX, en vagon pa spremenili v 70 ton težak bazen,” enostavno rekli, da smo nori. Resnično me veseli, da je SŽ-tovorni promet podjetje, ki se izziva ne ustraši. Zaupali so nam pri uresničitvi še enega resnično nepozabnega projekta svetovne klase. Čutili smo željo po skupnem uspehu in dobili 100 % podporo na vseh nivojih, od direktorice do vodij postaj, strojevodij in drugih železniških delavcev. Ponosen sem, da lahko ta projekt poklonimo vsem železničarjem in njihovim družinam. So neverjetni ljudje in zaslužijo si priznanje!”

Melita Rozman Dacar, direktorica Tovornega prometa Slovenskih železnic: “Logistika je področje, polno izzivov, v katerem lahko uspe le podjetje, ki se je pripravljeno vsak dan razvijati. Tako kot naše podjetje ima tudi akrobatska skupina Dunking Devils podobno filozofijo nenehnega razvoja in napredovanja. S svojim talentom so odlični promotorji Slovenije, delujejo povezovalno, postavljajo nove mejnike zmogljivosti človeškega telesa. Združitev obeh energij je obrodilo odlično sodelovanje, eden izmed rezultatov je tudi izviren promocijski film, ki je na največji evropski prireditvi s področja transporta in logistike v Münchnu požel veliko pozornosti naših poslovnih partnerjev, kupcev in naključnih obiskovalcev. Pokazali smo, da smo pripravljeni na vedno nove izzive in da ovir ne poznamo.”

Matej Žan, ambasador Urban Roof: “Največji izziv skakanja s kolesom na vlaku je bila širina vagona in posledično pristajalne bankine, saj bi me ob nepopolno izvedenem triku ali sunku vetra lahko hitro odneslo z vagona na tire. Težko je bilo tudi odmisliti tresljaje vlaka ob premikanju. Je bil pa to vikend, ki se ga bom spomnil celo življenje. Če bi mi kdo pred enim letom rekel, da bomo zgradili poligon na vlaku in po njem skakali medtem, ko se bo vlak premikal, bi se mu smejal. V skateparku, ki sem ga vajen, se osredotočam samo na izvedbo trika, zato mi je bilo zanimivo, na koliko ostalih dejavnikov sem moral biti pozoren pri tem projektu.”

Gašper Novak, profesionalni akrobat Dunking Devils: “Občutek delati salte na premikajočem se akrobatskem vlaku je bil resnično vznemirljiv. Počutil sem se, kot da snemamo Holywoodski akcijski film. Preplavljala me je mešanica adenalina in strahu, zavedanje lastnih sposobnosti pa je bilo tisto, na kar sem se zanašal v klučnih trenutkih. Ponosen sem na mojstrovino, ki smo jo ustvarili. Video je dokaz, kaj je možno, ko se poveže in sodeluje toliko različnih sposobnih ljudi.”

Film, ki je v le nekaj dneh nabral že več kot 4 milijone ogledov, si lahko ogledate na tej povezavi.