07.04.2014

Sanacija prog po ledeni ujmi

Sanacija proge Ljubljana-Sežana/Koper poteka po načrtih. Iz Sežane, v smeri proti Ljubljani, je sanirano vozno omrežje do postaje Pivka. Električne lokomotive tako vozijo iz Sežane in Kopra do Pivke ter iz Ljubljane do Borovnice. V Borovnici, Pivki, Hrpeljah Kozini ter Sežani pa jih zamenjujemo z dizelskimi, in si tako nadvse prizadevamo, da bi čim bolj skrajšali vozne čase vlakov.
Dizelske lokomotive vozijo 24 ur na dan, zaradi česar nastajajo dodatni vzdrževalni stroški, pa tudi okvare. Ko je zaradi del zaprta proga Pragersko–Hodoš, prestavljamo vse razpoložljive lokomotive na odsek proge Borovnica–Pivka/Hrpelje Kozina. Zaradi poškodovane železniške infrastrukture na odseku med Borovnico in Pivko so načrtovane zapore prog, kar vpliva na kakovost naših storitev. Z operativnim načrtom organizacije prometa skušamo kar najbolje poskrbeti za kakovosten prevoz vsega tovora. Kadar pa zaradi ovir v prometu kljub vsemu nastanejo zamude, vas prosimo za razumevanje.

Za vse težave, ki bi lahko nastale zaradi del na železniški infrastrukturi, se vam opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.