24.06.2020

SŽ-Tovorni promet kot prvi prevoznik v Sloveniji prepeljal vlak bruto teže 2.500 ton

SŽ-Tovorni promet je kot prvi prevoznik v Sloveniji opravil prevoz vlaka z bruto težo kar 2.500 ton. Prevoz iz srbske Sremske Mitrovice do italijanskega mesta Poggio Rusco je organiziral Ferest Rail, v njem pa so sodelovali dolgoletni partnerji Kombinovani prevoz, Enna transport, SŽ-Tovorni promet in Mercitalia Rail. Vlak dolžine 480 metrov z 31 vagoni je iz Dobove proti Italiji odpeljal v četrtek, 18. junija, ob 23:23, v Sežano pa je prispel 19. 6. ob 4:11. Med Dobovo in Ljubljano je vlak vlekla ena lokomotiva, med Ljubljano in Sežano pa dve lokomotivi.

V ponedeljek, 22. junija, je s slovaške postaje Lužianky TIP (Nitra) v Koper prispel prvi vlak z luksuznimi vozili. Ker trg zahteva vedno večje zmogljivosti in daljše vlake, je SŽ-Tovorni promet za prevoz dolgega vlaka z 18 vagoni vzpostavil logistično rešitev z odstavljanjem vagonov v Celju ali Zalogu. Prva vožnja je potekala v skladu z načrti in odstavljeni posamični vagoni so bili v Kopru samo štiri ure za osnovnim vlakom. V ponedeljek, 29. junija, je bil po načrtih že prepeljan drugi vlak z avtomobili, glede na dogovore pa pričakujemo redno nadaljevanje voženj.

SŽ-Tovorni promet z navedenimi prevozi ponovno dokazuje, da je inovativno podjetje, ki nenehno razvija svoje celovite rešitve in jih prilagaja potrebam kupcev.