05.12.2016

Obisk študentov Ekonomske fakultete na Slovenskih železnicah

 

V sredo, 30. novembra, so Slovenske železnice obiskali študentje magistrskega študija ljubljanske Ekonomske fakultete. Sprejela jih je direktorica SŽ-Tovornega prometa, mag. Melita Rozman Dacar, s sodelavci.

Direktorica SŽ-Tovornega prometa je študentom in študentkam predstavila dejavnost in dosežke SŽ-Tovornega prometa, okoliščine, ki vplivajo na poslovanje podjetja ter razvojne načrte. Pri tem je posebej poudarila kako pomembno je biti v poslu nenehno usmerjen k pričakovanjem kupcev. Kot pomembno konkurenčno prednost je izpostavila, da SŽ-Tovorni promet skupaj z drugimi podjetji skupine Slovenske železnice svojim kupcem ponuja celovite logistične storitve. Odgovorila je tudi na številna vprašanja študentov. Na koncu pa je direktorica mladim gostom postavila še izziv. Ponudila jim je priložnost za sodelovanje pri pripravi različnih analiz ter modelov poslovanja, s področij, ki jih SŽ-TP razvija in potrebuje. Na podlagi pripravljenih projektnih nalog pa, kakor je povedala, obstaja tudi možnost da s študenti v podjetju vzpostavijo dolgotrajnejše sodelovanje.

Ogled ranžirne postaje Zalog

V drugem delu obiska so si študentje v spremstvu vodje Službe za proizvodnjo Jožeta Pangerca ogledali ranžirno postajo Zalog in tako spoznali, kako poteka delovni proces v enem od ključnih vozlišč na slovenskem železniškem omrežju. Študenti so tako lahko seznanili z delovanjem velikega, izrazito mednarodno usmerjenega podjetja, ki za vse, ki bi radi svojemu študijskemu znanju dodali še praktične izkušnje, odpira možnost nadaljnjega sodelovanja. Srečanje je dober primer povezovanja izobraževalnih ustanov in gospodarstva, ki lahko tako študentom kot podjetju prinese številne prednosti.