25.03.2010

Novo predstavništvo Slovenskih železnic v Bolgariji

Robert Vuga, direktor poslovne enote Tovorni promet, je 24. marca podpisal dogovor o odprtju predstavništva Slovenskih železnic v Bolgariji. Predstavništvo bo začelo delovati aprila ter bo tržilo storitve v konvencionalnem in intermodalnem tovornem prometu.

Z ustanovitvijo predstavništva v Bolgariji Slovenske železnice širimo svojo prodajno mrežno na ključne trge in pospešujemo internacionalizacijo poslovanja. Izrabiti želimo potenciale v blagovnih tokovih med Bolgarijo in Zahodno Evropo ter na drugih bližnjih trgih. Letos želimo okrepiti železniški promet v kopenskem tranzitu ter kupcem ponuditi celovite logistične storitve, predvsem v in iz smeri Zahodne Evrope (Italija, Francija), Balkana ter Turčije. V Bolgariji bomo sodelovali s partnerskim podjetjem Eurologistics.

Vuga je podpisal tudi dogovor o uvedbi tovornega vlaka, ki bo v organizaciji Slovenskih železnic vozil trikrat na teden iz Lyona čez Ljubljano do terminala Yana v Bolgariji. Vožnje se bodo začele predvidoma junija, vlak pa bo prevažal zabojnike in klasične vagone.