09.11.2022

Mlade menedžerke v Železniškem muzeju Slovenskih železnic

 

Sekcija managerk pri Združenju Manager je z obiskom železniške dediščine v Železniškem muzeju Slovenskih železnic v torek, 8. novembra, začela 8. generacijo tako imenovane Mentorske mreže. Program je namenjen mladim menedžerkam, ki si želijo pridobiti dodatna znanja in nasvete od bolj izkušenih slovenskih managerk. Cilj programa je spodbujati in podpirati menedžerke pri prevzemu vodilnega mesta in pri kariernih preskokih. Program se zavzema tudi za večjo zastopanost žensk na vodstvenih položajih (več na povezavi). V mentorskih zgodbah Mentorske mreže so v Združenju Manager v sedmih letih združili 160 mentorskih parov.

Uvodno spoznavno srečanje je v Železniškem muzeju Slovenskih železnic gostila mag. Melita Dacar Rozman, direktorica družbe SŽ – Tovorni promet. Gostiteljica je v svojem pozdravnem nagovoru med drugim opozorila na izjemen pomen železniške dediščine, česar bi se morali zavedati vsi deležniki. Menedžerke, ki jih je nagovorila tudi Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager, so spregovorile zlasti o aktivnostih mentorskega programa ter o načrtovanju prihodnjega sodelovanja.

Približno 30 slovenskih menedžerk si je navdušeno ogledalo železniški muzej in se sprehodilo med brezčasnimi parnimi lokomotivami in drugimi eksponati muzejske železniške dediščine, katere začetki segajo v sredino 20. stoletja, ko so se slovenski železničarji odločili, da bo njihov muzej stal na lokaciji kurilnice Ljubljana Šiška, na Parmovi ulici 35.