01.04.2014

Fersped in Panalpina sodelujeta

Podjetje Fersped, d. d., ki je družba v skupini Slovenske železnice, je novi agent podjetja Panalpina v Sloveniji. Podjetji bosta združili ponudbo svojih storitev na področju prevozov, logistike in dodatnih storitev.

Skupina Panalpina je eden od največjih svetovnih ponudnikov celovitih logističnih storitev. Podjetje z združevanjem zračnega in morskega transporta ter logističnih storitev zagotavlja globalno integrirane storitve od vrat do vrat, oblikovane po meri uporabnikov. Sedež Panalpine je v švicarskem Baslu. Upravlja globalno omrežje z okrog 500 predstavništvi v več kot 70 državah in ima 16.000 zaposlenih. V 90 državah deluje s partnerskimi podjetji, med katerimi je tudi Fersped.

Fersped, d. d., mednarodna špedicija, je podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami na področju železniške, pomorske, cestne in letalske logistike. Ustanovljen je bil leta 1968, po vsej Sloveniji ima okrog 70 zaposlenih. Kot je povedal glavni direktor Ferspeda, Tomaž Martin Jamnik, je podpis dogovora o sodelovanju s Panalpino za Fersped pomembna potrditev kakovosti njenega poslovanja. »Od njega pričakujemo povečan obseg poslovanja v Sloveniji iz naslova opravljanja storitev za Panalpino, predvsem pa izboljšan konkurenčni položaj zaradi vključitve v njeno globalno logistično omrežje in zaradi možnosti uporabe njenih ugodnejših pogojev pri ladjarjih in letalskih prevoznikih. Poleg tega nam sodelovanje s Panalpino ponuja možnost uporabe njenih zmogljivosti in storitev po vsem svetu.« je še povedal.