Prometni institut Ljubljana d.o.o.

Prometni institut Ljubljana d.o.o. je raziskovalna organizacija, ki so jo ustanovile Slovenske železnice. Podjetje z več kot 40-letno tradicijo in inovativnimi rešitvami izvaja razvojnoraziskovalne projekte za vse vrste prometa na domačem trgu in v mednarodnem okolju. Raziskovalna organizacija je članica Inženirske zbornice Slovenije in ima v skladu z ARRS organizirano raziskovalno skupino Prometnega instituta.

Glavna področja dejavnosti so prometno-tehnološke, infrastrukturne, ekonomske in pravne raziskave v prometu, izdelava investicijske dokumentacije ter informatika v prometu.

PROMETNA TEHNOLOGIJA: prometne študije v železniškem in cestnem prometu (analize zmogljivosti infrastrukture, racionalizacija tehnoloških procesov, organizacija in vodenja prometa).

PROMETNA INFRASTRUKTURA: izdelava dokumentacije za gradnjo objektov, prenašanje tehnologij UIC v prakso, meritve stanja prometnic, optimizacija vzdrževanja prometne infrastrukture, prostorske rešitve, GIS.

INFORMATIKA V PROMETU: modeliranje in avtomatizacija postopkov upravljanja prometa, modeliranje in izvedba prometnih podatkovnih baz, podpora in izvedba pilotnih projektov ICT.

EKONOMSKE IN PRAVNE RAZISKAVE V PROMETU: analize razvoja ter upravljavskih, organizacijskih in tržnih značilnosti prometa, analize in ocene prometnih tokov, strokovne podlage za prihodnje ureditve upravljanja in organizacije prometa, analize ekonomske učinkovitosti procesov v prometu, empirične raziskave v prometu.

INVESTICIJSKA DOKUMENTACIJA: investicijska dokumentacija za področja prometne infrastrukture, metodološke osnove za izdelavo investicijske dokumentacije in vrednotenje investicijskih projektov, izvedenska mnenja, recenzije.

 

Kontaktni podatki:

Kolodvorska 11, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel: + 386 (0)1 291 46 26

Fax: + 386 (0)1 231 92 77

Spletni naslov: http://www.prometni-institut.si

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt REGIO-MOB: https://www.interregeurope.eu/regio-mob/