12.11.2008

Slovenske železnice so podelile nagradno vozovnico InterRail


Ljubljana, 12. novembra 2008

Nagradno vozovnico InterRail Global Pass je danes v info centru na železniški postaji Ljubljana prejela študentka 3. letnika medicinske fakultete Anja Lah iz Grosuplja. Na spletni strani Slovenskih železnic je od 11. avgusta do 10. oktobra potekala nagradna igra Z vlakom v šolo preko internetne vloge z bogatimi nagradami.

Slovenske železnice so avgusta ponudile dijakom, vajencem in študentom elektronsko vlogo za subvencionirano šolsko vozovnico. Vlogo je bilo treba izpolniti na spletni strani in jo oddati na železniški postaji. Tako so dijaki in študenti lahko prejeli abonentsko vozovnico takoj ter si s tem prihranili čas. Med oddanimi e-vlogami so bile izžrebane tri različne vozovnice InterRail in deset majic z napisom InterRail.

Anja Lah je prejela glavno nagrado – vozovnico InterRail Global Pass, ki velja za potovanje mesec dni po evropskih progah. Anja se sicer vozi vsak dan z vlakom v Ljubljano. Vozovnico bo izrabila naslednje poletje, julija, tako da si bo lahko ogledala čim več evropskih držav. Meni, da je elektronska vloga za subvencionirano šolsko vozovnico zelo dobrodošla.

InterRail Global Pass nagrada 2008

Nagradno vozovnico InterRail Global Pass je Anji Lah izročil Miloš Rovšnik s Slovenskih železnic.

Več o ponudbi InterRail
InterRail je skupna ponudba evropskih železnic in velja za potovanje v naslednjih 30 državah: Avstrija, Belgija, Bivša jugoslovanska republika Makedonija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna gora, Danska, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Irska, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švica, Švedska, Turčija, Velika Britanija. Ponudba velja tudi za potovanje s pomorsko družbo Attica Group, ki vozi med Italijo in Grčijo.

 InterRail InterRail