09.12.2008

Tomaž Schara na vrhu gospodarstva o ukrepih zoper krizo


Gospodarska zbornica Slovenije je včeraj, 8. decembra, na vrhu slovenskega gospodarstva soočila poglede vlade in gospodarstva o ključnih problemih in aktualnih vprašanjih slovenskega gospodarstva. K razpravi je bil povabljen tudi generalni direktor Slovenskih železnic, Tomaž Schara, ki je poudaril pomen podpore izvoznikom logističnih storitev.
Na dogodek, ki ga je včeraj, 8. decembra, organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v Cankarjevem domu, se je odzvalo prek petsto gospodarstvenikov največjih slovenskih podjetij, ki igrajo ključno vlogo v procesih gospodarskega razvoja in napredka Slovenije. S strani vlade so bili navzoči: predsednik vlade Borut Pahor, minister za gospodarstvo dr. Matej Lahovnik, minister za finance dr. Franci Križanič, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič ter minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik. Predsednik GZS Zdenko Pavček je poudaril, da je nujno sodelovanje med socialnimi partnerji, prav tako pa je potrebna pomoč in spodbuda vlade.

Med izbranimi gospodarstveniki je bil k razpravi povabljen tudi generalni direktor Slovenskih železnic Tomaž Schara, ki je poudaril, da so logistične storitve v izvozu tiste, ki lahko pomembno prispevajo k zagotovitvi denarnih sredstev. Tako bi lahko tudi vlada s podporo izvozu logističnih podjetij v Sloveniji zagotovila denarne tokove iz tujine v Slovenijo in na ta način ukrepala zoper krizo.