05.12.2008

Taktni promet proti Avstriji in vozovnica Regio AS + 101 za potovanje v Gradec in po Gradcu

V prometu z Avstrijo bo z novim voznim redom vsaki dve uri vozil vlak med Mariborom in Dunajem. Dodatno vozi zjutraj še vlak na relaciji Gradec–Maribor. V sklop navedene ponudbe še vedno sodita tudi EuroCity Emona, na relaciji Ljubljana–Dunaj, in EuroCity Croatia, na relaciji Zagreb–Dunaj. Vsak dan vozi na relaciji Maribor–Dunaj osem, nazaj pa šest vlakov.

Novi vlaki so namenjeni tako za dnevno in tedensko migracijo na relaciji Maribor–Gradec–Maribor kot tudi za poslovna in turistična potovanja do Dunaja oziroma iz Avstrije v Slovenijo in na Hrvaško.

Vozovnica Regio AS + 101

Če potujete v Gradec, smo za vas pripravili tudi prav posebno in cenovno zelo ugodno ponudbo, Regio AS + 101. Vozovnica Regio AS + 101 velja za vsa prometna sredstva vseh prometnih podjetij v Gradcu, in sicer v tarifni coni 101:
  • mestni in regionalni avtobus (Bus),
  • tramvaj (Straßenbahn),
  • primestna železnica (S-Bahn) in vsi drugi vlaki,
  • vzpenjača na grad (Schloßberg).
V coni 101 sta vključena tudi avtobus in železnica od mesta do letališča.

Vsi, ki iz Maribora v Gradec potujejo vsak dan – dijaki, študentje ter zaposleni – si lahko kupijo tudi tedenske in mesečne vozovnice, prav tako z vključeno cono 101. Posebnost tedenskih vozovnic je, da veljajo sedem dni od katerega koli dneva v tednu, mesečne pa 30 ali 31 dni od katerega koli dneva v mesecu. Tako je nakup mogoče prilagoditi dejanskim potrebam potovanja.

Imetniki kartic SŽ-EURO<26 imajo pri nakupu vozovnic Regio AS popust.

Krožna vozovnica Regio AS

Za ljubitelje potovanj z vlaki, ki si želijo doživeti kaj posebnega, pa je uvedena krožna vozovnica Regio AS na relaciji Ljubljana-Jesenice-Beljak-Celovec-Prevalje-Maribor-Celje-Ljubljana. Mogoč je nakup tudi vozovnice za potovanje v obratni smeri. Poljubna je tudi izbira odhodne postaje - potnik lahko začne potovanje tudi v Mariboru ali Celju. Za samo 29 evrov bo tako mogoče z vlakom v štirih dneh – kolikor velja vozovnica- "zarisati" zanimiv krog prek Slovenije in Avstrije.

Vozni red s cenikom - Dunaj Vozni red s cenikom - Gradec: