14.09.2005

Slovenske železnice s popusti v Evropskem tednu mobilnosti

Evropski dan brez avtomobila je bil prvič organiziran v Franciji leta 1998, sčasoma pa je prerasel v cel teden. Letos bo potekal od 16. do 22. septembra. Slovenske železnice bodo v času Evropskega tedna mobilnosti ponudile več ugodnosti.

V tem času lahko družine tudi brez družinske izkaznice uveljavijo 40 odstotkov popusta za potnike, starejše od 12 let in brezplačen prevoz za otroke, stare do 12 let. Pogoj za uveljavitev ponudbe je, da potujeta skupaj vsaj 2 osebi, od katerih mora biti ena starejša od 12 let. Ponudba velja za 1. ali 2. razred vseh vlakov, pri vlakih ICS in nekaterih EC vlakih je obvezna rezervacija sedežev.

Med 16. in 22. septembrom bodo Slovenske železnice z Železniškim invalidskim podjetjem svojim potnikom in potnicam ponudile tudi brezplačno izposojo koles. Najem koles bo organiziran na postajah Koper, Maribor, Nova Gorica, Divača, Bohinjska Bistrica, Podbrdo in Most na Soči. BrezpIačna izposoja kolesa bo mogoča s predložitvijo veljavne železniške vozovnice.

Na Dan brez avtomobila (22. september) pa bo veljalo 50 odstotkov popusta za prevoz spremljanih koles na naslednjih vlakih:
IC 502 / 503 "Pohorje" na relaciji Maribor-Koper-Maribor
EC 52 / 53 "Goldoni" na relaciji Sežana-Dobova-Sežana
IC 246 / 247 "Citadella" na relaciji Ljubljana