20.04.2017

Risi v Budimpešto znova odpotovali z vlakom

Člani slovenske hokejske reprezentance so davi z ljubljanske železniške postaje odpotovali v Budimpešto, kjer jih jutri čaka tekma z domačo reprezentanco. Tekma v madžarski prestolnici je ena izmed pripravljalnih za svetovno prvenstvo elitne divizije, ki bo od 5. do 21. maja v Parizu in Kölnu, hkrati pa prva, ki jo bodo Risi v tokratnem sklopu priprav odigrali v gosteh. Z reprezentanco Madžarske so se fantje že pomerili minuli torek v Celju, kjer so jih po trdem boju premagali z rezultatom 2:1.

Praznični ponedeljek je na ploščad železniške postaje privabil tudi lepo število predstavnikov sedme sile, odhod hokejistov pa sta pospremila tudi predstavnika Slovenskih železnic, Miha Butara, pomočnik generalnega direktorja, in Miloš Rovšnik, pomočnik direktorja družbe SŽ-Potniški promet. Nekaj reprezentantov je izkoristilo priložnost, da mednarodni vlak Citadella ustavi tudi v Celju, zato so se preostali ekipi pridružili nekoliko kasneje.

Slovenske železnice tako še naprej ostajamo zvest partner Hokejski zvezi Slovenije. Oba partnerja si prizadevata za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije. Članska hokejska reprezentanca tako tudi v sezoni 2016/17 na tekme potuje z najčistejšo obliko javnega prevoza, z vlaki Slovenskih železnic.