06.06.2008

Priprave Slovenskih železnic na prevoze navijačev na evropsko prvenstvo v nogometu

V času evropskega nogometnega prvenstva v Avstriji in Švici od 7. do 29. junija Slovenske železnice pričakujejo povečano število potnikov na vlakih iz smeri Avstrije in Hrvaške. S Hrvaške bo v Avstrijo navijače vozilo šest izrednih vlakov, enako bo tudi število izrednih vlakov v obratni smeri. Obenem pričakujemo, da se bo del navijačev na ogled tekem odpravil tudi z rednimi vlaki.

Za čim bolj nemoten prevoz navijačev in zagotavljanje urejenosti prometa so Slovenske železnice pripravile različne preventivne ukrepe v sodelovanju s policijo in drugimi železniškimi podjetji ter organizacijami.

Vožnje vseh izrednih vlakov bo ves čas spremljala policija in varnostna služba. Ti vlaki v Sloveniji ne bodo ustavljali.

Ob dneh, ko igra hrvaška reprezentanca, bodo redni vlaki s Hrvaške proti Avstriji in v obratni smeri podaljšani za večjo zmogljivost. Tudi na rednih vlakih bo poskrbljeno za dodaten nadzor. Na vseh vlakih, na katerih se lahko pričakujejo navijači, bodo poleg sprevodnikov tudi policisti. Tudi na večjih postajah, na katerih ustavljajo redni vlaki, bo za varnost poskrbljeno s prisotnostjo policistov in večjo pozornostjo postajnega osebja.

Policija bo že na železniškem mejnem prehodu v Dobovi izvajala okrepljen nadzor in temeljito mejno kontrolo pri vseh državljanih tretjih držav, Slovenske železnice pa bodo aktualne podatke o številu navijačev takoj po vstopu vlaka v Slovenijo sproti sporočale Avstrijskim železnicam.