08.12.2008

Praznični koncerti Godbe Slovenskih železnic z Eroiko in Nuško Drašček

Godba Slovenskih železnic v veselih predprazničnih dneh ponovno obdaruje svoje občinstvo. Tako je že v nedeljo, 7. decembra, skupaj s Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, STIK, pripravila Miklavžev koncert v Laškem. K sodelovanju so povabili pevski trio Eroika in Nuško Drašček. Bogati glasbeni program je občinstvo v večnamenski dvorani Tri lilije nagradilo s številnimi aplavzi.

Miklavževega koncerta so se udeležili tudi vodilni s Slovenskih železnic, pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic Igor Hauptman, delavski direktor Albert Pavlič, predstavniki sindikatov Slovenskih železnic, predsednik sveta delavcev Silvo Berdajs, poslanec Srečko Prijatelj in predstavniki poslovnih partnerjev.

Godba Slovenskih železnic pod vodjem in dirigentom Francijem Lipovškom je pet let zapored osvojila zlato plaketo, zaradi česar je prišla iz četrte težavnostne stopnje v sam vrh – koncertno skupino Zveze Slovenskih godb. V preteklem letu so se udeležili mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v koncertnem igranju Slovenija 2007, kjer so prejeli za drugo mesto srebrno plaketo – doslej največji uspeh, celo v evropskem prostoru.

Godba Slovenskih železnic vas vabi še na božično-novoletne koncerte:
  • 25. decembra, ob 19.00, v Šentjanžu na Dolenjskem, v telovadnici osnovne šole, gostja Nuška Drašček (prost vstop)
  • 26. decembra, ob 19.00, v Zidanem Mostu, v Domu svobode, gostja Nuška Drašček (prost vstop)
  • 2. januarja pri Društvu upokojencev v Sevnici, gostja Nuška Drašček (zaključena skupina) in
  • 3. januarja v Radečah, v športni dvorani, gostje Eroika in Nuška Drašček (vstopnina).

EroikaMiklavžev koncert je potekal v dvorani Tri lilije v Laškem.Med občinstvom so bili številne znane osebnosti, med drugim poslanec Srečko Prijatelj s soprogo.Nuška Drašček je navdušila.Franci Lipovšek in Godba Slovenskih železnic.