11.09.2008

Popusti ob evropskem tednu mobilnosti (16. do 22. september)

Med 16. in 22. septembrom bo v številnih slovenskih krajih potekal evropski teden mobilnosti. Gre za evropsko pobudo za trajnostno mobilnost, s katero mesta spodbujajo prebivalce, da uporabljajo do okolja prijaznejša prevozna sredstva. Osrednja tema letošnjega evropskega tedna mobilnosti je "Zadihajmo s polnimi pljuči".

Evropskemu tednu mobilnosti se tudi letos pridružujejo Slovenske železnice. V času od 16. do 22. septembra ponujamo promocijski popust za potovanje družin.

Za družinsko potovanje se šteje, če potujejo najmanj eden od staršev ali starih staršev in en otrok.

Za družinska potovanja ponujamo v času Evropskega tedna mobilnosti:

  • 40 odstotkov popusta za starejše od 12 let in
  • brezplačni prevoz za otroke do 12 let.

V času evropskega tedna mobilnosti velja popust tudi brez izkaznice za družine K-17.
Ponudba v času od 16. do 22. septembra velja za potovanja v 1. ali 2. razredu vseh vrst vlakov po Sloveniji, tudi za vlake ICS. Za potovanje z vlaki ICS je obvezna rezervacija sedeža.

Sodelujte v nagradni igri

Slovenske železnice bomo v sodelovanju z Mestno občino Maribor, 20. septembra organizirale posebni vlak, ki bo vozil na relaciji Maribor-Ptuj in nazaj. Vlak bo imel odhod iz Maribora ob 13.00 uri, iz Ptuja pa se bo vračal ob 17.15 uri. Brezplačno vozovnico za posebni vlak si lahko zagotovite s sodelovanjem v nagradni igri, ki bo na radijskih postajah Center, City in Maribor. Poslušalci, ki bodo pravilno odgovorili na nagradna vprašanja, bodo prejeli brezplačno vozovnico za posebni vlak.

Sodelujete pa lahko tudi v nagradni igri Ministrstva za okolje in prostor "Vesela ulica nas pelje na izlet".

Izpolnite anketni list za razrede na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor: http://www.tedenmobilnosti.si/main.php

Izmed prispelih anketnih listov bo izžrebanih 10 razredov, ki bodo za nagrado prejeli potovanje z vlakom Slovenskih železnic na katerikoli relaciji v notranjem prometu.

Več informacij o voznih redih, cenah in o ponudbah Slovenskih železnic dobite:

  • v Infocentrih Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332 ali
  • po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Slovenske železnice vam želijo prijetno potovanje.