24.10.2005

Ponudba potniškega prometa Slovenskih železnic tudi na WAP-u

Po lanski celoviti vsebinski in oblikovni prenovi spletnih strani Slovenskih železnic, na katerih so vključene številne aplikacije za uporabnike storitev potniškega in tovornega prometa, Slovenske železnice nadaljujejo razvoj sodobnih rešitev mobilnega in e-poslovanja.

Po daljšem testnem obdobju je 10. oktobra tudi uradno zaživela stran WAP Slovenskih železnic. Na strani je mogoče brskanje po voznem redu potniških vlakov v notranjem prometu, vključno s prikazom cene vozovnice. Na ogled so tudi trenutne zamude, ki se osvežujejo na vsakih sedem minut z neposredno povezavo v Informacijski sistem za spremljanje železniškega prometa Slovenskih železnic. Prikazane pa so tudi različne novice in obvestila ter informacije o aktualni ponudbi v potniškem prometu.

Aplikacijo WAP so izdelali v železniškem centru za informatiko, v sodelovanju s poslovno enoto potniški promet. Vsebine so bile izbrane na podlagi analize potovalnih navad potnikov in analize obiskov spletnih strani Slovenskih železnic. Na leto število poizvedovanj po informacijah iz spletnega voznega reda preseže 1,2 milijona, število spletnih dostopov do modula Zamude pa je okrog 170.000.

Predstavitev WAP Slovenskih železnic je na ogled na naslovu wap.slo-zeleznice.si, povezava nanjo pa je uvrščena tudi na Mobitelovem portalu WAP Planet/Vesolje.