20.04.2016

Odprli sodobno parkirišče za avtodome v Bohinjski Bistrici

V sredo, 20. aprila, so Slovenske železnice na železniški postaji v Bohinjski Bistrici odprle sodobno parkirišče za avtodome. Parkirišče upravlja podjetje SŽ-ŽIP, Železniško invalidsko podjetje. Z njegovo postavitvijo je ustvarilo tudi nova delovna mesta, ki so primerna za invalide, in še razširilo pester obseg svojih dejavnosti. Z zgraditvijo parkirišča in druge infrastrukture se je hkrati zgledno uredila tudi podoba železniške postaje v Bohinjski Bistrici.

Parkirišče za avtodome na železniški postaji Bohinjska Bistrica je velika pridobitev za bohinjski turizem, saj bo na območje Bohinja privabilo tudi več obiskovalcev z avtodomi. Novo parkirišče in splet turistične ponudbe, ki jo pripravljajo SŽ-ŽIP, SŽ-Potniški promet, Turizem Bohinj in občina Bohinj ponujata turistom in našim potnikom široko izbiro okolju prijazne mobilnosti in veliko možnosti za raziskovanje okoliških krajev. Gostje se bodo lahko od tod odpeljali z avtovlakom proti Novi Gorici, se odločili za izlet z muzejskim vlakom v Goriška Brda ali potovali z vlaki do drugih zanimivih krajev po Sloveniji.

Direktorica SŽ-ŽIP mag. Vojka Martinčič je ob odprtju dejala: »Navdušeni smo nad podporo in sodelovanjem lokalne skupnosti. Skupaj bomo dosegli, da bo investicija še dodatno dobro učinkovala. Parkirišče in bogata spremljajoča turistična ponudba pa sta nedvomno zmagovalna kombinacija.«

Direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren je pohvalil odlično sodelovanje z občino Bohinj in zavodom Turizem Bohinj ter dodal, da poleg avtovlaka in muzejskega vlaka, ki ju SŽ-Potniški promet že dalj časa uspešno vodi, novo parkirišče za avtodome na Bohinjskem občutno pprispeva k promociji javnega potniškega prometa. »Odprtje parkirišča za avtodome je velikega pomena tudi za SŽ-Potniški promet,« je še dejal.

Z leve proti desni član upravnega odbora Camping Caravaning Slovenija Marjan Zadnik, vodja službe za varovanje SŽ-ŽIP Ilija Cvetković, direktorica SŽ-ŽIP mag. Vojka Martinčič, župan občine Bohinj Franc Kramar, direktor SŽ-PP mag. Boštjan Koren, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

Kaj novo parkirišče za avtodome ponuja gostom?

Na ograjenem varovanem parkirišču je na voljo 22 parkirnih mest. Od tega je trinajst parkirnih mest velikih 8 krat 6 metrov, devet pa 12 krat 5,5 metra. Opremljena so s priključki za elektriko,pred parkiriščem je oskrbna postaja za praznjenje odpadnih voda in fekalij ter urejen dostop do pitne vode. Pred vhodom je recepcija, kjer lahko gostje dobijo vse informacije, hkrati pa si lahko kupijo tudi spominke in številne druge izdelke, ki so jih skrbno izdelali v invalidskih delavnicah podjetja SŽ-ŽIP. Gostom sta na voljo dva avtomata s toplimi in hladnimi napitki.