05.07.2005

Obnovitvena dela na slovenskih progah se nadaljujejo

Letos potekajo na progah Slovenskih železnic, predvsem v Zasavju in na progi proti Štajerski, načrtovana in nujna obnovitvena dela. Po končani obnovi postaj Sava in Kresnice se obnovitvena dela nadaljujejo na postaji Trbovlje in na odseku Poljčane-Slovenska Bistrica, do 20. julija pa bodo potekala tudi dela na postaji Tezno in na odseku proge med Hočami in Teznim. Jeseni bodo potekala obnovitvena dela na odseku med Mariborom in Teznim ter med postajama Pivka in Gornje Ležeče, konec oktobra pa bo zaradi gradnje avtocestnega priključka nekaj dni zaprt odsek proge med Mariborom in Šentiljem.

Potnike o morebitnih zamudah zaradi del na železnici obveščamo z obvestili v medijih, na naši spletni strani www.slo-zeleznice.si in preko potniškega infocentra (01/ 29 13 332).

Vsa našteta obnovitvena dela so bila načrtovana in nujna. Ker bodo potekala predvidoma vse do zime, je v tem času treba pričakovati tudi občasne zamude vlakov na relaciji s Štajerske in Zasavja proti Ljubljani ter v nasprotni smeri. Vlaki bodo zamujali v povprečju okrog 5 minut, pri nekaterih vlakih pa se lahko nabere tudi do 15 minut zamude.

Slovenske železnice se potnikom zahvaljujejo za razumevanje.