28.03.2007

Nova ponudba InterRail od 1. aprila

V mednarodnem prometu uvajamo 1. aprila 2007 prenovljeno ponudbo Inter Rail, obenem pa se poslavljamo od ponudbe Euro Domino. Gre za ponudbi, ki sta generacijam mladih in mladih po srcu omogočile ugodno potovanje z vlakom po Evropi, Maroku in Turčiji. Letos sta ponudbi dobili skupno ime InterRail in novo obliko.

Spremembo ponudbe Inter Rail in Euro Domino in njihovo združitev v okrilje enotne blagovne znamke InterRail so narekovale spremembe na trgu prevoznih storitev in konkurenca nizko cenovnih letalskih prevoznikov. Nova ponudba InterRail združuje elemente dosedanje vozovnice Inter Rail Global Pass in Euro Domino vozovnic ter velja v 30 državah.

Sistem con vozovnic (A, B, C, D, E, F, G in H) je ukinjen, ponudba pa ne velja več za področje Maroka in Rusije, ki je sicer do sedaj sodelovala samo v ponudbi Euro Domino. Novost je tudi možnost izbire med "flexi" ali "kontinuiranimi" vozovnicami. Flexi vozovnice veljajo za določeno število potovalnih dni v izbranem obdobju veljavnosti vozovnice. Flexi vozovnice so zato opremljene z dodatnim listom - koledarjem -, v katerega potnik vpiše dneve potovanja. Kontinuirane vozovnice omogočajo potniku, da lahko potuje vsak dan v določenem obdobju veljavnosti vozovnice.

InterRail obsega dve vrsti vozovnic:

InterRail Global Pass, ki omogoča potovanje po progah vseh članic ponudbe. Flexi vozovnice veljajo za 5 potovalnih dni v 10 dneh oziroma 10 potovalnih dni v 22 dnevnem obdobju veljavnosti vozovnice, kontinuirane vozovnice pa veljajo 22 dni ali 1 mesec.

InterRail One Country Pass, ki omogoča potovanje po progah posamezne države. Vozovnice so flexi vozovnice in omogočajo 3, 4, 6 ali 8 potovalnih dni v enem mesecu. Države so razvrščene v štiri cenovne skupine. Posebnost je vozovnica InterRail GREECE PASS, ki omogoča potovanje po Grčiji, vozovnica InterRail GREECE PLUS PASS pa velja tudi za potovanje s pomorsko družbo Attica. V ponudbi ne sodeluje Bosna in Hecegovina.

Ponudba InterRail omogoča potniku večjo prilagodljivost pri izbiri ciljev potovanja (ena ali več držav), obdobja veljavnosti in števila potovalnih dni. Z vozovnico InterRail lahko potniki uveljavijo popuste pri Bonus partnerjih ponudbe InterRail, in sicer pri:
  • nekaterih pomorskih prevoznikih (od 20 do 50 %),
  • privatnih železniških prevoznih podjetjih (50 %),
  • transportnih in drugih muzejih (nekateri nudijo celo brezplačen vstop).
Cene vozovnic InterRail si lahko ogledate na spletni strani InterRail InterRail.

        
Nazaj na vse novice