06.06.2019

Na sejmu Transport Logistic smo podpisali sporazum o sodelovanju z Nemškimi železnicami

Slovenske železnice-SŽ d.o.o. in SŽ-Tovorni promet d.o.o. sta 5. junija na sejmu Transport & Logistic v Münchnu z družbo nemških železnic DB Cargo AG podpisala Pismo o nameri, katerega namen je poglobitev sodelovanja na področju transportnih in logističnih storitev, raziskav in razvoja ter na področju izobraževanja izvršilnega osebja za delo na nemškem trgu v Izobraževalnem centru Slovenskih železnic. Podjetji bosta med drugim sodelovali pri oblikovanju novih prodajnih produktov v določenih blagovnih segmentih, izmenjavi informacij in znanja ter oblikovanju celovitih logističnih storitev. S sporazumom pa se podjetji zavezujeta tesneje sodelovati tudi pri izobraževanju, raziskavah in razvoju na transportnem področju.

 width=

Slovenske železnice in SŽ-Tovorni promet so zastopali (z leve) svetovalec generalnega direktorja SŽ mag. Milan Jelenc, direktorica SŽ-Tovorni promet mag. Melita Rozman Dacar, generalni direktor SŽ Dušan Mes ter direktor-član poslovodstva Tomaž Kraškovic.
Nemške železnice – DB Cargo pa so zastopali predsednik uprave DB Cargo dr. Roland Bosch, člana uprave Marek Staszek in Otto Niederhofer ter direktor za kadrovsko področje pri DB-Cargo Sebastian Mohr

 

Družbi SŽ-Tovorni promet in DB Cargo nameravata z okrepljenim sodelovanjem povečati obseg medsebojnega poslovanja ter izboljšati produktivnost in kakovost storitev v tovornem prometu. Z izmenjavo znanja in informacij se bo pospešilo uvajanje tehničnih in tehnoloških rešitev za zagotavljanje visoke ravni sodobne transportne logistike. Poleg tega pa bosta podjetji skupaj skrbeli za promocijo železniškega prevoza v Evropi in si prizadevali, da bi ob upoštevanju najsodobnejših okoljskih standardov še več tovora namesto po cesti prepeljali po železnici.

Mag. Milan Jelenc, svetovalec generalnega direktorja Slovenskih železnic, ki je bil med drugim tudi pobudnik tega sporazuma o okrepitvi sodelovanja, je ob tem povedal: »Z več kot 4,2 milijarde prihodkov, 271 milijonov ton prepeljanega tovora in več kot 28 tisoč zaposlenih je družba DB Cargo največji železniški prevoznik v EU. S podpisom tega dokumenta smo potrdili obojestranske interese in naredili pomemben korak na poti krepitve poslovnega sodelovanja med obema družbama.«