18.09.2007

Konferenca o energetski učinkovitosti

Vlak je energetsko še vedno najbolj varčen način potovanja in prevoza tovora, energetska učinkovitost pa vse bolj postaja ena od primerjalnih prednosti železniškega prometa.

Od srede, 19. septembra, do petka, 21. septembra, bo v Portorožu potekala tretja konferenca o energetski učinkovitosti. Konferenco organizira mednarodna železniška zveza UIC, katere članica so tudi Slovenske železnice.

Konferenca bo potekala v Kongresnem centru Metropol (del Grand hotela Metropol). Na njej pričakujejo okrog 150 strokovnjakov s področja energetske učinkovitosti in okolja z vsega sveta.

Sreda bo namenjena za predkongresni seminar. Uradni začetek konference bo v četrtek, 20. septembra, ob 9. uri. Konferenca se bo začela s pozdravnim nagovorom generalnega direktorja Slovenskih železnic, mag. Petra Puhana, in nagovorom Gabriela Maffei, direktorja za raziskave in tehnologijo iz mednarodne železniške zveze UIC.
Vsi podatki o poteku konferenci so objavljeni na spletni strani organizatorja www.railway-energy.eu www.railway-energy.eu.

Če vas obravnavana tematika zanima, vljudno vabljeni v Portorož.