25.04.2017

Dobrodelni vlak v Belo krajino v družbi kraljice metliške črnine

Triindvajsetega aprila, dan pred jurjevim, praznikom pomladi, je v cvetočo Belo krajino iz Ljubljane odpeljal dobrodelni vlak. V družbi kraljice metliške črnine, Jane Štajdohar, sicer glavne pobudnice projekta, je v sončno Metliko potovalo okrog sto petdeset potnikov. Častni pokrovitelj projekta je bil predsednik Borut Pahor, Slovenske železnice pa smo organizirale brezplačni prevoz. Ves izkupiček od vozovnic, ki so bile v prodaji po dvajset evrov, smo ob koncu dne namenili šestnajstletnemu Patriku iz Metlike, ki se že v tretje bori s kostnim rakom. 

Na vlaku ni manjkalo belokranjske gostoljubnosti, pogače in odlične kapljice. Na postojankah v vseh treh belokranjskih občinah, v Semiču, Črnomlju in Metliki, so potnike sprejeli gostinci v projektu Okusi Bele krajine in najboljši belokranjski vinarji. V Metliki je sledilo kosilo in ogled Vinske kleti Metlike ter zabava v družbi tamburašev.  

Jana Štajdohar je po dogodku povedala, da je izjemno ponosna, da se je na izlet v Belo krajino z vlakom odzvalo toliko ljudi dobrega srca. Vesela je bila sproščenega vzdušja na vlaku, iskreno pa upa, da bo njena naslednica s projektom Z vlakom v Belo krajino nadaljevala tudi prihodnje leto.

 

Akcija zbiranja sredstev še traja

Patrik Malatestinić je zbolel za kostnim rakom, le nekaj dni po dopolnjenem 16. letu so mu postavili diagnozo Ewingov sarkom. Ta se je v začetku februarja ponovil že tretjič. Nakup zdravil in prehranskih dopolnil družino Malatestinić na mesec stane kar dva tisoč evrov, česar si starša ne zmoreta privoščiti. S prodanimi vozovnicami smo za Patrika skupaj zbrali 3600 evrov.

Akcija zbiranja sredstev bo trajala še ves mesec. Vsi, ki želite pomagati Patriku, lahko to storite z denarno pomočjo na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742, s pripisom za Patrika, sklicna številka 7189. Odslej lahko pomagate tudi s SMS donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali en evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa pet evrov.