31.08.2018

Zbiranje ponudb za posodobitev celostne grafične podobe

Slovenske železnice izvajamo evidenčni postopek zbiranja ponudb za posodobitev celostne grafične podobe (CGP). Povpraševanje zajema finančno ponudbo za kreativne in izvedbene rešitve posodobitve CGP skupine SŽ, brez postopka implementacije, ki upošteva spoznanja analize (analizo prejme izbrani izvajalec s strani naročnika) in sodobne standarde oblikovanja. Izdelek mora biti oblikovan v obliki priročnika CGP (pripravljen za tisk in digitalni vpogled: odprta delovna verzija programa in pdf s klikabilnim kazalom). Izdelano in predano končno CGP gradivo dovoljuje naročniku vse avtorske pravice. Pri posodobitvi in nadgradnji podobe se upošteva prenova za vsebino, ki jo že obravnava obstoječi CGP (vsebina priročnikov je dosegljiva s klikom na Priročnik o celostni grafični podobi I (znaki, logotipi, grafična določila na papirnih in drugih nosilcih, videz in urejenost delavcev) in Priročnik o celostni grafični podobi II (objekti in vozila)), nanašajoče se na celotno skupino Slovenskih železnic, vključno s spodaj navedenimi poudarki.

a) Simboli/logotipi v vseh različicah uporabe.

b) Barvni sistemi.

c) Priporočeni črkopisi.

d) Vsi elementi korespondenc, poslovni zapisi in standardne tiskovine (dopisni list, ovojnica, splošni ovoj za spise, vizitka, pečat in štampiljka, poslovna mapa za seje poslovodstva in nadzornega sveta,  splošna poslovna mapa, blok, pozdravnica - s spoštovanjem, predloga za priznanje, zahvalo, noga elektronske pošte, PPT predloga, vozni red, zemljevid prog, obrazci, vozovnice, računi, blok listi, zastava, namizna zastava).

e) Notranji označevalni sistem (poslovna stavba + ostali objekti skupine Slovenskih železnic): totem, označevalni elementi na fasadi, ob vhodu, na vratih in stenah zunanjih in notranjih prostorov, zastave, označevalni in usmerjevalni sistem.

g) Vizualna podoba vozil (tirna vozila, cestna vozila).

h) Oblačila: delovne obleke, uniforme osebja.

i) Oglaševanje (informativno-promocijska gradiva: tipski oglas, letak, spletna pasica, roll-up).

j) Darilna vrečka.

k) Usklajevanje rezultata z vodstvom skupine Slovenskih železnic, internimi deležniki.

Poleg finančne ponudbe pri oddaji prosimo podajte še predviden potreben čas za izvedbo del, reference s področja izvedbe ali prenove celostnih grafičnih podob za srednje velika in velika podjetja ter podatke o nagradah za agencijska dela. Rok za oddajo ponudb je 21. 9. 2018.

 

Za več informacij o povpraševanju ter za oddajo ponudb smo vam na voljo na naslovih Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Dajemo tudi možnost vpogleda v izvoda obstoječih priročnikov CGP SŽ I in CGP SŽ II. Za uskladitev možnega termina smo vam na voljo na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel. št. 01 29 12 408.