22.08.2008

Celjska kneza vabita na Stari grad Celje

Celje, mesto ob Savinji, se ponaša z bogato zgodovino, ki je še posebno blestela v času dinastije celjskih grofov. Nanje spominja celjski Stari grad, s katerega je čudovit razgled na mesto in okolico. Staro mestno jedro je še vedno lepo ohranjeno in sprehod skozi mesto nam pričara zgodovino.

Pristno vzdušje srednjeveškega življenja boste lahko doživeli v soboto, 30. avgusta, na Starem gradu nad Celjem. Herman II. Celjski bo gostil viteške skupine iz Slovenije in tujine. Prireditev bo potekala od 12. do 20. ure.

Avtobusni prevoz do gradu bo organiziran s stare avtobusne postaje, ki je poleg celjske železniške postaje. Prvi avtobus odpelje ob 11.45.

Cena vstopnice za ogled prireditev znaša pet evrov za odrasle in dva za otroke od 7. do 15. leta starosti in vključuje tudi prevoz z avtobusom. Na dan prireditve bo vstopnice mogoče od 11. ure naprej kupiti na stari avtobusni postaji in pred vhodom v Stari grad.

Za potovanje z vlakom do Celja vam priporočamo, da uporabite:

  • 30-odstotni popust po ponudbi Turist vikend, ki velja za povratno potovanje ob sobotah in nedeljah.
  • Popust za družine na podlagi družinske izkaznice K-17 (otroci od 12. leta starosti 40-odstotkov popusta, do 12. leta pa brezplačno).

Več informacij o prireditvi dobite na spletni strani www.celje.si.

Več informacij o ponudbah Slovenskih železnic dobite:

  • v Infocentrih Ljubljana, Celje in Maribor
  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332 ali
  • po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Slovenske železnice vam želijo prijetno potovanje in lep srednjeveški vikend.