15.02.2005

85-letnica delovanja na » Postaji Rožanc«

Letos se dopolnjuje že 85 let neprekinjenega delovanja enega najstarejših kulturno-umetniških društev na Slovenskem – ŽKUD Tine Rožanc. To vsestransko društvo združuje več pevsko instrumentalnih in plesnih sekcij ter likovnike.
Jubilejno leto so že zaznamovali člani likovne skupine, ki so postavili svoja dela na ogled v razstavnem prostoru upravne zgradbe Slovenskih železnic na Kolodvorski 11 v Ljubljani. Razstava bo odprta do konca februarja.

Osrednji dogodek, na katerega vabimo vse železničarke in železničarje ter njihove prijatelje in družinske člane, pa bo celovečerna prireditev, ki bo 19. februarja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Rožanci so program slovesnosti pod naslovom »Postaja Rožanc« zasnovali tako, da se bodo gledalci tudi zabavali in ne le uživali ob pevskih in plesnih točkah. S posebno slavnostnim in zabavnim programom bodo nastopili vokalno-instrumentalni skupini Lavanda in Katanija, plesna skupina Eve ter člani in veterani folklorne skupine Tine Rožanc. Prireditev bo režiral in povezoval igralec Vojko Zidar.
Vstopnice so naprodaj na blagajni Cankarjevega doma in pri predstavnikih sekcij društva.