Mestna vozovnica

Mestna dnevna oziroma mesečna vozovnica veljata za neomejeno število voženj med postajami oziroma postajališči v ljubljanskem železniškem vozlišču.

Območje veljavnosti

Z mestno dnevno oziroma mesečno vozovnico za območje Ljubljane se lahko neomejeno vozite z vlaki znotraj ljubljanskega mestnega območja, in sicer in sicer med 16-imi postajami oziroma postajališči: Ljubljana, Ljubljana Zalog, Ljubljana Polje, Ljubljana Rakovnik, Ljubljana Vodmat, Ljubljana Vič, Brezovica, Ljubljana Tivoli, Medno, Ljubljana Vižmarje, Ljubljana Stegne, Litostroj, Ljubljana Črnuče, Ljubljana Ježica in Ljubljana Brinje, Lavrica.

Rok veljavnosti vozovnice

Mestna dnevna vozovnica velja za neomejeno število voženj v območju od 00.01 do 24.00.

Mestna mesečna vozovnica velja neomejeno število potovanj za mesec, za katerega je izdana in še prvi delovni dan v naslednjem mesecu.

Cena

Za dnevno vozovnico boste odšteli:

  • odrasli: 2,20 evra;
  • otroci od 6. do 12. leta: 1,10 evra;
  • otroci do 6. leta: brezplačno.

Za mesečno vozovnico pa:

  • odrasli: 35,20 evra;
  • otroci od 6. do 12. leta: 17,60 evra;
  • otroci do 6. leta: brezplačno.

Opomba:

Po ponudbi mestna vozovnica, je mogoče kupiti samo dnevno in mesečno vozovnico. Letne oz polletne Mestne vozovnice ni mogoče kupiti.

Za nakup mestne mesečne vozovnice potrebujete brezkontaktno čip kartico.

Vozovnico je mogoče kupiti na vseh potniških blagajnah. Če vstopite na vlak na postaji ali postajališču, kjer vozovnice ni mogoče kupiti, jo lahko kupite pri sprevodniku na vlaku, ne da bi vam bilo treba plačati dodatek.