Mestna vozovnica

Mestna enkratna, dnevna oziroma mesečna vozovnica veljajo za neomejeno število voženj med postajami oziroma postajališči v ljubljanskem železniškem vozlišču.

Območje veljavnosti

Z mestno enkratno, dnevno oziroma mesečno vozovnico za območje Ljubljane se lahko neomejeno vozite z vlaki znotraj ljubljanskega mestnega območja, in sicer in sicer med 16-imi postajami oziroma postajališči: Ljubljana, Ljubljana Zalog, Ljubljana Polje, Ljubljana Rakovnik, Ljubljana Vodmat, Ljubljana Dolgi most, Brezovica, Ljubljana Tivoli, Medno, Ljubljana Vižmarje, Ljubljana Stegne, Litostroj, Ljubljana Črnuče, Ljubljana Ježica in Ljubljana Brinje, Lavrica.

Rok veljavnosti vozovnice

Mestna dnevna vozovnica velja za neomejeno število voženj v območju od 00.01 do 24.00.

Mestna mesečna vozovnica velja neomejeno število potovanj za mesec, za katerega je izdana in še prvi delovni dan v naslednjem mesecu.

Cena Mestne vozovnice

Za dnevno vozovnico boste odšteli:

  • odrasli: 2,50 evra;
  • otroci od 6. do 12. leta: 1,30 evra;
  • otroci do 6. leta: brezplačno.

Za mesečno vozovnico pa:

  • odrasli: 34,00 evra;
  • otroci od 6. do 12. leta: 17,00 evra;
  • otroci do 6. leta: brezplačno.

Opomba:

Po ponudbi Mestna vozovnica, je mogoče kupiti samo enkratno, dnevno in mesečno vozovnico. Letne oz polletne Mestne vozovnice ni mogoče kupiti.

Za nakup mestne mesečne vozovnice potrebujete brezkontaktno čip kartico.

Vozovnico je mogoče kupiti na vseh potniških blagajnah. Če vstopite v vlak na postaji ali postajališču, kjer vozovnice ni mogoče kupiti, jo lahko kupite pri sprevodniku v vlaku, ne da bi vam bilo treba plačati dodatek.