Abonentske splošne vozovnice

Od 1. junija 2018 vam ponujamo možnost nakupa abonentskih vozovnic po nižji ceni. Cenejše so letne splošne in osnovnošolske abonentske vozovnice. Vsi imetniki splošnih in osnovnošolskih abonentskih vozovnic, tako letnih kot tudi poletnih, mesečnih in tedenskih vozovnic pa imate od 1. junija možnost potovanja brez doplačil tudi za vlake IC, EC, MV in ICS. Slednje ne velja za imetnike subvencioniranih IJPP vozovnic za vlak ali avtobus.

Sprememba je naslednja:

- Cena splošne abonentske letne vozovnice je enaka ceni splošne mesečne vozovnice, pomnoženi z 8 (pred 1. junijem je bila enaka ceni 10-tih mesečnih vozovnic).

- Cena osnovnošolske letne vozovnice je enaka ceni osnovnošolske mesečne vozovnice, pomnoženi z 8. Cena osnovnošolske polletne vozovnice pa je enaka ceni osnovnošolske mesečne vozovnice, pomnoženi z 5. 

Z abonentsko vozovnico potujete neomejeno po celotnem območju Slovenskih železnic ali na določeni relaciji v obdobju veljavnosti vozovnice, v razredu in vrsti vlaka, ki je naveden na vozovnici.

Cene vozovnic

Splošne abonentske vozovnice so namenjene vsem potnikom ne glede na status ali starost in tistim, ki v izbranem obdobju veliko potujejo na izbrani relaciji. Splošne mesečne vozovnice se lahko izdajajo za povratna ali enosmerna potovanja, tedenske, polletne in letne vozovnice pa le za povratna potovanja.

Cenik abonentskih vozovnic (klik na povezavo)

Pavšalne vozovnice so namenjene tistim potnikom, ki želijo neomejeno potovati po vsej Sloveniji, na vseh progah Slovenskih železnic in z vsemi vrstami vlakov v 1. ali 2. razredu. Lahko so prenosljive ali neprenosljive, mesečne, polletne ali letne.

Ob nakupu vozovnice po pavšalni ceni (neprenosna in prenosna vozovnica) za daljše obdobje (od treh mesecev do enega leta) veljajo naslednji popusti:

  • vozovnica po pavšalni ceni za tri do pet mesecev: cena se zniža za 10 odstotkov;
  • vozovnica po pavšalni ceni za eno leto: cena je enaka ceni osmih vozovnic po pavšalni ceni za mesec dni;
  • vozovnica po pavšalni ceni za pol leta: cena je enaka ceni petih vozovnic po pavšalni ceni za mesec dni.

Cenik pavšalnih vozovnic (klik na povezavo)

Vse abonentske vozovnice se izdajajo na brezkontaktni čip kartici, ki vsebuje podatke o imetniku in veljavnosti vozovnice.

Nakup vozovnic na obroke

Svojo abonentsko vozovnico lahko kupite na obroke. Po novem tudi komitenti banke NLB. Več si lahko preberete tukaj. Za obročno plačilo pri ostalih bankah priporočamo, da se pozanimate pri vaši banki.

Uporaba in veljavnost vozovnic

Tedenska vozovnica velja od ponedeljka do vključno nedelje. Nakup lahko opravite že tri dni pred začetkom veljavnosti - v petek, da se izognete gneči na prodajnem mestu ob ponedeljkih zjutraj.

Mesečna vozovnica velja za tisti mesec, za katerega je izdana in še prvi delovni dan naslednjega meseca, pri čemer sobota ne šteje kot delovni dan.

Letne in polletne vozovnice veljajo za obdobje dvanajstih oziroma šestih mesecev od dneva nakupa. Izdajajo se samo za povratna potovanja.

Cena letne vozovnice je enaka ceni 8 mesečnih vozovnic, cena polletne vozovnice pa je enaka ceni 5 mesečnih vozovnic.

Enotna vozovnica na kamniški progi 

Z eno vozovnico na vlak in avtobus na kamniški progi - to ni več vprašanje. Za brezskrbno potovanje na relaciji Ljubljana-Kamnik vam v sodelovanju s podjetjem Kam-Bus ponujamo vozovnice, ki veljajo za prevoz z vlakom in z avtobusom na relaciji Ljubljana-Kamnik. Lahko izbirate med tedenskimi in mesečnimi vozovnicami.

Cenik enotne vozovnice na kamniški progi (klik na povezavo)

Podaljšanje veljavnosti Urbane tudi na železniških postajah

Imetniki abonentskih vozovnic za vlak lahko podaljšate veljavnost Urbane - mesečne vozovnice za mestni potniški promet LPP tudi na prodajnih mestih na železniških postajah Celje, Hrastnik, Jesenice, Koper, Kranj, Ljubljana, Litija, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Pragersko, Postojna, Sevnica, Sežana, Škofja Loka, Trbovlje, Zagorje, Zidani Most.