Ugodnosti imetnikov šolskih vozovnic IJPP v poletnih mesecih

Zakon o prevozih v cestnem prometu zagotavlja upravičencem (dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih) pravico do subvencionirane vozovnice v času izvajanja obveznega šolskega oziroma študijskega programa. Pravica do subvencionirane vozovnice omogoča enakopraven dostop do izobraževanja za vse upravičence, ne glede na oddaljenost od izobraževalne ustanove. Zakon določa obdobje koriščenja subvencioniranega prevoza za posamezen tip upravičenca. 

Za spodbujanje uporabe javnega prevoza je MZI skupaj s prevozniki ponudil posebno ugodnost za upravičence, ki so v tekočem šolskem/študijskem letu opravili nakup letne, dveh polletnih ali 10 mesečnih subvencioniranih vozovnic.

Kako do brezplačne vozovnice za julij in avgust?

  • dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih, ki kupijo mesečno subvencionirano vozovnico za junij 2019 upravičeni do dveh istovrstnih brezplačnih mesečnih vozovnic na enaki relaciji v obdobju od 1.7. do 31.8.2019,
  • dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih, ki so izvedli nakup letne ali dveh polletnih ali 10 mesečnih subvencioniranih dijaških vozovnic, upravičeni do dveh istovrstnih brezplačnih mesečnih vozovnic na enaki relaciji v obdobju od 1.7. do 31.8.2019,
  • študenti in udeleženci izobraževanja odraslih, ki so izvedli nakup letne ali dveh polletnih ali 9 mesečnih subvencioniranih študentskih vozovnic, upravičeni do dveh istovrstnih brezplačnih mesečnih vozovnic na enaki relaciji v obdobju od 1.7. do 31.8.2019.

Dodatna ugodnost se vsem, ki izpolnjujejo navedene pogoje ob prvi validaciji na MT terminalu avtomatsko naloži na elektronsko IJPP kartico. Dodatna ugodnost za upravičence se preverja avtomatizirano in je vezana tudi na druge splošne pogoje uporabe IJPP vozovnice.

Študenti imajo v obdobjih od 1. do 31.7.2019 in od 1. do 30.9.2019, možnost nakupa subvencioniranih vozovnic za 10 voženj na mesec. študentom za mesec september ni potrebno predložiti nove vloge.

Nakup v predprodaji

Predprodaja mesečnih subvencioniranih vozovnic za 10 voženj za študente, za mesec julij se začne od 1. julija 2019 dalje.

Podrobnejše informacije lahko dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..