Mladi do 26 let

S SŽ kartico ugodnosti - MLADI lahko mladi od 12. do 26. leta starosti koristijo ugodnosti:

  • do 30-odstotni popust na slovenskih progah (v notranjem prometu),
  • do 50-odstotni popust v mednarodnem prometu s Hrvaško in
  • do 15-odstotni Railplus popust za nakup mednarodnih direktnih vozovnic (enosmernih in povratnih).

Mednarodni popust Railplus ne velja za nakup vozovnic na relacijah v notranjem prometu na tujih progah. Vozovnico s popustom Railplus je mogoče kupiti na postajah za mednarodni promet.

Veljavnost

Na čip SŽ-kartico ugodnosti se zapišejo podatki o imetniku, vrsti letne ugodnosti ter obdobje veljavnosti. Čip kartica ni prenosljiva in velja le z osebnim dokumentom.

Kartica ugodnosti velja eno leto od meseca nakupa. Če potnik dopolni 26 let prej kakor v enem letu po nakupu, se izda kartica z veljavnostjo do meseca rojstnega dne. Podaljšanje ugodnosti se lahko izvede že sedem koledarskih dni pred iztekom veljavnosti.

Koriščenje ugodnosti

Popust lahko uveljavljate ob nakupu vozovnice na postaji ali na vlaku, če vstopite na postaji, na kateri ni mogoče kupiti vozovnice. Popusta ni mogoče uveljaviti ob nakupu vozovnice na vlaku, če ste vstopili na postaji, na kateri v času odhoda vlaka prodajajo vozovnice.

Nakup SŽ kartice ugodnosti - MLADI 

Prodajna mesta brezkontaktnih čip kartic: seznam prodajnih mest.

Cena ugodnosti: 10,00 evrov.
Veljavnost ugodnosti: eno leto.

 

Na Slovenskih železnicah velja za mlade popust za potovanja na podlagi SŽ kartice ugodnosti - MLADI, popusti na podlagi drugih kartic za mlade ne veljajo.