Cel film na vlaku že od 9 evrov

Predstavljamo vam 7 izletov, ki ponujajo obilo priložnosti za potepe in raziskovanje. Če boste za pot izbrali vlak, se vam lahko zgodi cel film! Na vlaku se spletajo zgodbe in nova poznanstva, utrjujejo se prijateljstva, premikanje nam menda celo sproži kreativnost in dobro razpoloženje. Slovenske železnice te peljemo na avanturo v evropska mesta.

1. Doživite pogostitev v restavracijskem vagonu, se peljite mimo Blatnega jezera, Veszprema, v Budimpešto, mesto ob bregovih Donave, polno mostov in tradicionalnih madžarskih gostiln - čard. 

Budimpešta: že od 19 evrov naprej.

2. Morda vas bolj navdušuje vonj morja in boste izbrali jadransko Nico  - Opatijo, ki vedno znova preseneti s svojo svetovljansko dušo. Potujete lahko z do 30-odstotnim popustom - mladi v skupini 6 ali več potnikov - pa s kar 70 - odstotnim popustom. Lahko se zapeljete še nekaj postaje dlje, do Reke. 

Reka: že od 9 evrov naprej

3. Izberite za izlet hrvaško prestolnico Zagreb. Med Ljubljano in Zagrebom vozijo kar štirje direktni vlaki na dan. Sprehodite se po starem mestnem jedru ali pa si oglejte živalski vrt, ki je skoraj v središču mesta. Od Zagreba se lahko podate naprej proti Splitu. Split je čudovito izhodišče za obisk katerega od bližnjih otokov oziroma nadaljevanje poti do Dubrovnika, Makarske riviere …Lahko pa nadaljujete pot tudi do živahnega Beograda. 

Zagreb: že od 9 evrov naprej 

Split: že od 37 evrov naprej

Beograd: že od 25 evrov naprej

4. Zleknite se v kupe, si v Gradcu privoščite potep in kavo s smetano ter nadaljujte potovanje do Dunaja. 

Dunaj: že od 29 evrov naprej

5. Z nočnim vlakom skočite iz Ljubljane do Züricha! Švicarska prestolnica ponuja veliko privlačnega - če vas zamika, pa si lahko kupite tudi pravo švicarsko uro. 

Zürich: že od 29 evrov naprej

Več namigov za potovanja najdete:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
  • po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..