V Turčijo že od 129 evrov

V sodelovanju z agencijo Optima Tours smo za vse avanturiste pripravili atraktivno in vabljivo ponudbo za potovanje do Carigrada. Na vlak, ki pelje v Turčijo, lahko naložite tudi avtomobil.

V udobnih vagonih z ležalniki se boste z direktnim vlakom popeljali iz Ljubljane do Edirna, ki leži le nekaj kilometrov od bolgarsko-turške meje. Od terminala Edirne do Carigrada je organiziran avtobusni transfer. Avtobusna vozovnica je že všteta v ceno železniške vozovnice. Sendviče lahko pustite doma, saj je na vlaku tudi restavracija, v kateri se lahko odžejate in okrepčate z značilno turško hrano. 

Cena in čas potovanja

Potovanje traja predvidoma 28 ur z vlakom ter dodatni 2 uri z avtobusom. Cena vozovnice iz Ljubljane do Carigrada za potovanje v 2. razredu v 6-posteljni kabini je 129 evrov na osebo.

Vozovnico lahko kupite tudi preko spleta - Optimatours.

Z avtom na vlak

Če se ne morete ločiti od svojega jeklenega konjička, ga preprosto zapeljite na vlak. Avtomobil na postaji Beljak (Villach) naložite na vlak in se namestite v udobnih ležalnikih, naslednji dan pa ste že spočiti na končni postaji  - turški železniški postaji Edirne, ki je približno 18 kilometrov od bolgarske meje. Od tu boste lahko po svojih željah potovali naprej po Turčiji. Carigrad je na primer od mesta Edirne oddaljen 240 kilometrov.

Vozni red

Vlak vozi po posebnem voznem redu, v nizki sezoni - maj, junij in oktober - enkrat na teden, v visoki sezoni - julij, avgust in september - dvakrat na teden.

Rezervacije in vse dodatne informacije dobite:

v Infocentru Ljubljana,

na tel. št. 01/29 13 391, med 8 in 15 uro ali

po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Zakaj v Turčijo?

Turčijo predstavljajo gorski masivi in s soncem obsijane dolge peščene plaže, pestro nočno življenje, gostoljubni domačini, hladne pa vas ne bodo pustili niti bogata turška kulturna dediščina, bogata arheološka najdišča in znamenitosti ter pestra naravna raznolikost. Obiščite jo tudi vi!