Splošni pogoji poslovanja – spletno podaljševanje abonentskih vozovnic

Zaradi prehoda na nov sistem prodaje, spletno podaljševanje abonentskih vozovnic ni mogoče.  

 

 

Z aplikacijo za spletno podaljševanje vozovnic upravlja podjetje SŽ - Potniški promet, d.o.o.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja, saj vas ti zavezujejo v trenutku, ko se registrirate za uporabo spletne aplikacije. Storitve spletne aplikacije lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna aplikacija deluje vse dni, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do spletne aplikacije včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne aplikacije. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo. V primeru nedelovanja spletne aplikacije uporabnik lahko svojo abonentsko vozovnico podaljša na blagajni na prodajnih mestih Slovenskih železnic.

Postopek spletnega podaljševanja vozovnic

Prek spleta lahko podaljšate le svojo abonentsko vozovnico, ki jo imate naloženo na vaši brezstični čip kartici. Nakup brezstične čip kartice in prvi nakup vozovnice izvedene na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Postopek spletnega podaljševanja vaše vozovnice je prikazan po korakih pred registracijo v portal spletnega podaljševanja abonentskih vozovnic.
PLAČILO lahko izvedete z:

  • z debetno oz. kreditno kartico - omogočamo plačila s karticami Maestro, Mastercard, Visa in Diners Club;
  • z Valu - za navodila kliknite - tukaj.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). Cene so v skladu s Potniško tarifo ST 700.04.

Varovanje zasebnosti

Družba SŽ - Potniški promet, d.o.o. se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bo uporabila izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Osebni podatki in kontaktne informacije se ne bodo uporabljali v druge namene ter se brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bodo razkrili tretjim strankam. Storjeno bo vse, da bodo vaši osebni podatki zaščiteni pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. Pri uporabi spletne aplikacije za nakup vozovnic se pri plačevanju s karticami in Valu uporablja sistem tretjih oseb. Za te potrebe morajo uporabniki sporočiti svoje osebne podatke o imenu in priimki, naslovu in telefonski številki. Za varnost teh podatkov odgovarjajo tretje osebe.

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni? Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Reklamacije in vračila vozovnic podaljšanih prek spleta

Postopek vračila oz. reklamiranja vozovnice podaljšanih prek spleta je v skladu s Potniško tarifo ST 700.01 možno izvesti le na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Na blagajno prinesite natisnjeno potrdilo o nakupu vozovnice prek spletne aplikacije, vašo brezstično čip kartico in osebni dokument. Vračanje prevoznine je opredeljeno v Prevoznih pogojih Potniške tarife ST 700.01.

Avtorske pravice

Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Reproducira se jih lahko izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) morajo biti kot vir navedene Slovenske železnice.
Vse pravice so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

Podatki o podjetju

SŽ-Potniški promet, d.o.o.
Kolodvorska 11
1000 Ljubljana
Tel.: 01 2913332
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
IBAN SI56 0292 3025 9545 659
Matična številka: 6017274000
ID za DDV: SI 89393686

Splošne pogoje poslovanja za spletno podaljševanje abonentskih vozovnic si lahko ogledate tudi v pdf tukaj.
Za ogled potrebujete Acrobat Reader.