16.03.2017

"Z vlakom v Planico 2017."

Prihodnji teden znova v znamenju največjega športnega praznika pri nas - finala svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Planica, ki bo prihodnji teden, med 23. -  26. marcem, spet gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih/ poletih, bo pripravljena, so na današnji novinarski konferenci v Železniškem muzeju  Slovenskih železnic v Ljubljani sporočili predstavniki Organizacijskega komiteja Planica. 

Planica, ki  je izjemno prepoznavna v svetu, letos praznuje tudi 45 let od organizacije prvega svetovnega prvenstva v poletih v Planici, je povedal predsednik OK Planica Drago Bahun. Kljub precej zimsko-spomladanskem vremenu organizatorji v dolini skakalnic pod Poncami, v vseh dneh prireditve, skupaj pričakujejo med 60 in 70 tisoč obiskovalcev, številne tudi s tujine, napoveduje generalni sekretar OK Planica Primož Finžgar.  Predstavnik policije v OK Planica Boštjan Repinc je ob tem dejal, da morajo obiskovalci upoštevati navodila policije, varnostnikov in redarjev, da ne bi v času planiške prireditve prišlo do nepotrebnih zapletov in nevšečnosti. Predstavniki OK Planica so obiskovalce danes tudi pozvali, naj za pot v Planico (Jesenice) uporabijo vlak, ki je najbolj trajnosten oziroma okolju prijazen in preprost način prevoza.

Tudi letos bomo na Slovenskih železnicah nadaljevali projekt  "Z vlakom v Planico." V  letu 2013 smo obiskovalcem prvič ponudili možnost, da se do Jesenic (Hrušice) zapeljejo z vlakom in prispevajo k varovanju okolja. Projekt je med obiskovalci požel obilo navdušenja in pohval. Z vlaki smo do Jesenic (Hrušica) v štirih letih prepeljali okoli 8000 obiskovalcev.

"V sredo, 22. marca, bo na vlaku iz Ljubljane na Jesenice  "tradicionalna" novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali slovenski "orli" in razgrnili svoja pričakovanja pred sklepnim dejanjem letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. V sredo bo v Planici tudi uradni preizkus letalnice."

V SŽ - Potniški promet smo za 25. in 26. marec, poleg okrepljenih rednih vlakov,  pripravili  tudi  izredne - dodatne vlake, ki  bodo vozili do Jesenic (Hrušice).  Več o voznem redu vlakov najdete na - http://www.slo-zeleznice.si/sl/.  Zagotovili bomo torej optimalno število vlakov, ki bodo do Jesenic in nazaj pripeljali navdušene navijače in privržence skakalnega športa. Od Jesenic (Hrušice) do Planice bo za tiste, ki se bodo pripeljali z vlaki, organiziran brezplačen avtobusni prevoz v dolino skakalnic. S prevozom z vlakom se boste obiskovalci planiškega praznika  izognili tudi gneči  na cestah in na parkirišču v dolini skakalnic ter seveda nepotrebni  živčnosti, so na današnji novinarski konferenci še povedali predstavniki OK Planica.

Nazaj na vse novice