22.06.2017

Poletni vozni red vlakov

Začenja se čas počitnic in kot vsako leto, bodo tudi med letošnjimi počitnicami veljale manjše spremembe v voznih redih. Nekateri vlaki v času počitnic ne vozijo oz. vozijo na novih poteh. Pred potovanjem vam priporočamo, da preverite vozni red.

Izpostavljamo nekaj novih ponudb: 

Nočni vlak med Ljubljano in Mariborom  

Od 11. junija do 24. septembra bo med Ljubljano in Mariborom vozil dodatni nočni vlak. Vlak bo iz Ljubljane odpeljal ob 0.45 in prispel  v Maribor ob 3.01. Iz Maribora pa bo odpeljal ob 1.15 in pripeljal v Ljubljano ob 3.34.

Vožnja vlakov ICS s pogostitvijo na vlaku

Ljubljano in Mariborom, vlaki ICS št. 11, 14, 17 in 20 vozijo po voznem redu. V ceno vozovnice je všteta konzumacija za vodo, čaj ali kavo, ki vam bodo naredili vaše potovanje še prijetnejše.

Kopalni vlak med Mariborom in Koprom

Od 24. junija do 27. avgusta bo med Mariborom in Koprom vsak dan vozil kopalni vlak. Iz Maribora bo odpeljal ob 3.35 in prispel v Koper ob 8.40.  Iz Kopra se bo vlak vsak dan vračal ob 20.15 in prispel v Maribor ob 1.14. Med Ljubljano in Koprom bosta v času počitnic prav tako ponovno vozila vlaka IC 508, ki iz Kopra odpelje ob 5.25 in vlak 509, ki iz Ljubljane odpelje ob 17.45. Na vseh vlakih je mogoč prevoz koles.

Ob sobotah na Koroški progi spet potniški vlaki: več prostora za prevoz koles na vlakih 

Med Mariborom in Prevaljami bodo ob sobotah od 24. junija do 2. septembra vozili štirje potniški vlaki. Več  možnosti  je zagotovljenih tudi  za prevoz koles na vlakih. Vse vlakovne (dizelmotorne) garniture so pripravljene za prevoz do 20 koles.  Tako imajo kolesarji več možnosti za kolesarjenje in odkrivanje koroških turističnih biserov in znamenitosti, ne le ob koncih tedna, ampak skozi ves teden. 

Nočni vlak med Budimpešto in Koprom 

Poleg  rednih dnevnih vlakov med Ljubljano in Budimpešto bo med  24. junijem in  26. avgustom, prek Hodoša, vozil še  dodatni nočni  vlak na relaciji Koper  - Ljubljana - Budimpešta  - Ljubljana -Koper. Iz Kopra bo odpeljal ob 20.15, iz Ljubljane ob 00.15, iz Celja ob 01.33, in prispel v Budimpešto ob 8.29. Iz Budimpešte bo odpeljal ob 20.30 in prispel v Celje ob 4.33, v Ljubljano ob 6.01 ter v Koper ob 8.40. Več o ponudbi - Madžarska.

Nočni vlak v Beograd z ležalniki

Poleg dnevnega vlaka med Ljubljano in Beogradom, bo med 24. junijem in 10. septembrom, vozil dodatni nočni vlak, ki bo imel tudi ležalni vagon. Vlak bo vozil vsak dan, ob ponedeljkih, sredah in petkih med Ljubljano in Beogradom ter ob torkih, četrtkih in nedeljah med Beogradom in Ljubljano, pa bo v sestavo vlaka vključen tudi ležalni vagon. Cena dodatka za ležalnik  je  14,00 evrov.  Z nakupom dodatka za ležalnik potniku pripada tudi voda, topel napitek (kava ali čaj) ter rogljiček. Več o ponudbi - Srbija.

 

Več informacij o voznih redih in posameznih ponudbah lahko dobite v Infocentrih na železniških postajah v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru, na mednarodnih potniških blagajnah in na spletni strani www.slo-zeleznice.si.