13.07.2017

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic nadaljujejo odpravljanje posledic iztirjenja vagonov v Kranju

Vzdrževalne ekipe in intervencijska skupina Slovenskih železnic nadaljujejo z odstranjevanjem posledic nesreče, ki se je v  torek, 11. julija, zgodila na železniki postaji v Kranju, kjer se je iztirilo šest vagonov tovornega vlaka. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala pa je velika materialna škoda.

Sanacijska dela na terenu potekajo neprekinjeno od torkovega večera. Vzdrževalne ekipe so odstranile več poškodovanih vagonov in sproti sanirajo poškodovano infrastrukturo.
Dva tira na železniški postaji Kranj sta bila včeraj odprta za dizelsko vleko vlakov, zato se tovorni promet mimo postaje Kranj odvija z dizelskimi lokomotivami.

Vsi mednarodni potniški vlaki vozijo od danes naprej na celotni relaciji – tudi med Podnartom, Kranjem in Škofjo Loko. 

Med postajami Škofja Loka, Kranj in Podnart, namesto vlakov vozijo avtobusi, pri čemer lahko nastajajo zamude do 30 minut.  Med Jesenicami in Podnartom ter med Škofjo Loko in Ljubljano pa vozijo lokalni potniški vlaki. 

Proga bo sanirana in za ves promet odprta v teh dneh.

Potniki lahko informacij o morebitnih zamudah dobijo na spletni strani Slovenskih železnic, v Infocentrih  ter železniških postajah, na telefonski številki 1999 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

 

 

Nazaj na vse novice