06.01.2020

V prazničnem decembru, z vlakom največ potnikov na Hrvaško

V prazničnem decembru 2019 je, tradicionalno, največ potnikov iz Slovenije z vlakom potovalo na Hrvaško, seveda na Advent v Zagreb. Takoj za Zagrebom je na drugem mestu prestolnica Srbije, Beograd kamor so potniki potovali ne samo z rednimi vlaki, ampak tudi s posebnim vlakom. Za temi destinacijami pa se je veliko število potnikov odločalo tudi za potovanja v Avstrijo, v njena adventna mesta Dunaj, Salzburg, Gradec in Beljak. In, da ne pozabimo še Madžarsko z Budimpešto, ki je v zadnjih letih postala priljubljena decembrska destinacija za potnike iz Slovenije.

Seveda se v vsa našteta mesta in še kam drugam tudi v letošnjem letu lahko zapeljete z vlakom. Za obisk Zagreba, Beograda, Gradca, Beljaka, Dunaja, Salzburga, Budimpešte, Prage, Münchna ali Trsta ni treba čakati december, mesta so lepa in vabijo v vsakem letnem času. Vozovnice za potovanje iz Ljubljane so na voljo že od 8 evrov naprej. Število nizkocenovnih vozovnic je omejeno, zato vam priporočamo, da jih kupite v predprodaji.

Vse podrobnejše informacije o voznem redu, cenah, dodatnih ponudbah, dobite na vaši železniški postaji, spletni strani Slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si in po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Nazaj na vse novice