17.09.2015

Prekinjen potniški promet med Slovenijo in Hrvaško: 17. - 20. september

Obvestilo 20. september ob 18.30

Železniški potniški promet s Hrvaško je po navodilu državnih organov ustavljen do preklica, vsi drugi vlaki po Sloveniji vlaki vozijo neovirano. Odziv Slovenskih železnic na migracije prebežnikov je usklajen z odzivom državnih organov. Migranti, ki so jih državni organi registrirali in imajo dovoljenje za prosto gibanje po državi, lahko neovirano potujejo in kupijo vozovnice za vse vlake po Sloveniji. 

Obvestilo 19. september ob 14.00

Prekinitev potniškega prometa s Hrvaško je zaradi vladnega ukrepa podaljšana do preklica. Potniški promet je organiziran kot je bilo sporočeno v obvestilih z dne 18. september ob 10. in 14. uri.

Obvestilo 18. september ob 22.30

Ukrep vlade Republike Slovenije glede zaprtja železniških mejnih prehodov z Republiko Hrvaško za mednarodne potniške vlake je podaljšan do 19. septembra do 18.ure. Železniški promet je organiziran kot je bilo sporočeno v obvestilih z današnjega dne ob 10. in 14. uri.

Obvestilo 18. september ob 17.00

Ukrep vlade Republike Slovenije glede zaprtja železniških mejnih prehodov z Republiko Hrvaško za mednarodne potniške vlake je podaljšan do 19. septembra do 6.ure. Železniški promet je organiziran kot je bilo sporočeno v spodnjih dveh obvestilih z današnjega dne.

Obvestilo 18. september ob 14.00:

Vezano na današnje obvestilo ob 10. uri dodajamo: od danes do preklica bo za mednarodne potnike v smeri Zagreba organiziran nadomestni prevoz iz Brežic. Prihodi vlakov v Brežice za katere je organiziran nadomestni avtobusni prevoz:

-  Ob 7:44, vlak 499,

-  Ob 9:51, vlak  415,

-  Ob 16:15, vlak 211,

-  Ob 19:59, vlak 213,

-  Ob 21:50, vlak 159;

- Ob 22:36,  vlak 411.

 

Obvestilo 18. september ob 10.00:

Na Slovenskih železnicah smo včeraj po navodilu državnih organov ustavili mednarodni železniški promet s Hrvaško. Po sklepu Vlade RS naj bi bil potniški promet ustavljen do danes do 18. ure.  Železniški potniški promet s Hrvaško je tako ustavljen. Vsi mednarodni potniški vlaki proti Hrvaški in iz nje vozijo do mejnih postaj Dobova v smeri Zagreb, Ilirska Bistrica  v smeri Reka, do Hrpelje Kozina v smeri Pule, do Rogatca v smeri Djurmanec in do Središča v smeri Čakovec.  

Nadomestni avtobusni prevozi:

  • Slovenske železnice bodo poskrbele za nadomestni prevoz od Ilirske  Bistrice do Reke ter obratno in od Hrpelje Kozina do Pule ter obratno.
  • Od postaje Dobova do hrvaškega železniškega omrežja, od Rogatca do Djurmanca in od Središča do Čakovca pa bo organiziran nadomestni prevoz le v eni smeri. 

Obvestilo 18. september:

Ukrep vlade Republike Slovenije glede zaprtja železniških mejnih prehodov z Republiko Hrvaško je podaljšan do 18. septembra do 18. ure. Promet z mednarodnimi potniškimi vlaki med Slovenijo in Hrvaško je tako prekinjen predvidoma do 18. septembra do 18. ure.

Obvestilo 17. september:

Zaradi izrednega dogodka je do nadaljnjega prekinjen železniški promet med Slovenijo in Hrvaško preko mejnega prehoda Dobova. Začasno, od 17. septembra od 20.30 do 18. septembra, predvidoma do 6. ure zjutraj, je prekinjen tudi ves mednarodni potniški promet med Slovenijo in Hrvaško.


Obvestilo za medije, 18. september:

Pripravljenost Slovenskih železnic na migracije beguncev. Mednarodni železniški potniški promet s Hrvaško še prekinjen

 

Slovenske železnice so del sistema, ki pripravlja odziv Slovenije na migracije beguncev. Vloga Slovenskih železnic je, da po navodilu in naročilu državnih organov na operativni ravni opravijo prevoze beguncev. 

Na Slovenskih železnicah so včeraj po navodilu državnih organov ustavili mednarodni železniški potniški promet s Hrvaško. Po sklepu Vlade RS naj bi bil potniški promet ustavljen do danes do 18. ure. V sodelovanju z državnimi organi so izvedli vse pripravljene operativne postopke. Prvo skupino beguncev, ki so z vlakom prispeli s Hrvaške na mejno postajo v Dobovo, so tako SŽ ponoči z vlakom prepeljale do Postojne in nato z avtobusom do nastanitvenega centra. Na Slovenskih železnicah je organiziran štab, ki spremlja razmere na vstopnih točkah v Slovenijo. Štab je v rednem stiku z glavnim operativnim štabom Policije. Odziv Slovenskih železnic bo prilagojen razmeram na terenu, v skupini SŽ pa bodo zagotovili vse kar lahko, da beguncem v sodelovanju z državnimi organi omogočijo varno pot.

 


 

 

Vse potnike lepo prosimo za razumevanje. Aktualno stanje lahko spremljate na spletni strani Slovenskih železnic. Za potniške informacije je na voljo tudi tel. št. 01 29 13 332.  

 

Nazaj na vse novice