08.06.2017

Poleti več dodatnih vlakov ter več prostora za kolesarje na njih

V nedeljo, 11. junija, začne v železniškem potniškem prometu veljati poletni vozni red. Po Sloveniji in v tujino bo vozilo več dodatnih vlakov, več pa bo tudi prostora za kolesarje.

Notranji promet

• Nočni vlak med Ljubljano in Mariborom 
Od 11. junija do 24. septembra bo med Ljubljano in Mariborom vozil dodatni nočni vlak. Vlak bo iz Ljubljane odpeljal ob 0.45 in prispel  v Maribor ob 3.01. Iz Maribora pa bo odpeljal ob 1.15 in pripeljal v Ljubljano ob 3.34.

• Kopalni vlak med Mariborom in Koprom
Od 24. junija do 27. avgusta bo med Mariborom in Koprom vsak dan vozil kopalni vlak. Iz Maribora bo odpeljal ob 3.35 in prispel v Koper ob 8.40.  Iz Kopra se bo vlak vsak dan vračal ob 20.15 in prispel v Maribor ob 1.14.

Ob sobotah spet potniški vlaki po Koroški progi: na vlakih tudi več prostora za prevoz koles
Med Mariborom in Prevaljami bodo ob sobotah od 24. junija do 2. septembra vozili štirje potniški vlaki.  Več možnosti je zagotovljenih tudi za prevoz koles na vlakih. Vse vlakovne (dizelmotorne) garniture so pripravljene za prevoz do 20 koles. Tako imajo kolesarji več možnosti za kolesarjenje in odkrivanje koroških turističnih biserov in znamenitosti, ne le ob koncih tedna, ampak skozi ves teden.

Zaradi železniškega potniškega prometa ob sobotah na Koroški progi opozarjamo, naj se udeleženci v prometu prilagodijo novonastalim razmeram ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo.

Več informacij dobite na spletni strani Slovenskih železnicwww.slo-zeleznice.si

Mednarodni promet

 Nočni vlak med Budimpešto in Koprom
Poleg rednih vlakov bo med Koprom, Ljubljano, Hodošem in Budimpešto od 24. junija do 26. avgusta vozil dodatni nočni  vlak. Iz Kopra bo odpeljal ob 20.15, iz Ljubljane ob 00.15, iz Celja ob 01.33, in prispel v Budimpešto ob 8.29. Iz Budimpešte bo odpeljal ob 20.30 in prispel v Celje ob 4.33, v Ljubljano ob 6.01 ter v Koper ob 8.40.

• Nočni vlak v Beograd
Med Ljubljano in Beogradom, bo med 27. junijem in 10. septembrom, vozil dodatni nočni vlak, ki bo imel tudi vagon z ležalniki. Vlak bo vozil ob ponedeljkih, sredah in petkih med Ljubljano in Beogradom  ter ob torkih, četrtkih in nedeljah med Beogradom in Ljubljano.

Več informacij o voznih redih in posameznih ponudbah lahko dobite v Infocentrih na železniških postajah v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru, na mednarodnih potniških blagajnah in na spletni strani www.slo-zeleznice.si.

Nazaj na vse novice